diumenge, 10 d’agost del 2008

Sobre la tala del Pla de Cal Capità (Riera de Pineda, Tordera) 9/8/08

El valor del nostre paisatge
Diari Maresme 9/8/08. Editorial

Alguns veïns de Tordera, constantment, ens envien vídeos on es denuncien presumptes delictes ecològics per part del seu consistori. No és la primera vegada. Ara, des de la Plataforma Salvem la Vall de la Riera, es torna a denunciar un altre cas.

La mateix Plataforma ha explicat al seu web la "tala indiscriminada d'arbres" a la zona del Pla de Cal Capità. Es tracta d’un espai molt a prop del berenador de Can Pallofa i que, segons totes les informacions, es podria haver efectuat per interessos purament econòmics (els operaris del consistori no van cobrar la feina a canvi de poder aprofitar la fusta, ens expliquen) i sense cap criteri ambiental.

Segons l’Ajuntament, la tala ha acabat i es va realitzar perquè algun arbre feia perillar un habitatge proper. Però una sola queixa d’un parcel·lista, i sense un estudi previ fet amb rigor, es va procedir, de forma unilateral, a acabar amb tots els troncs que hi havia en aquest sector del Montnegre. Aquest és el valor que els nostres polítics donen al nostre paisatge.



Trobareu més informació aquí…

La tala de Cal Capità (Riera de Pineda, Tordera) a Ràdio Tordera 7/8/08...

Sobre la tala del Pla de Cal Capità (Tordera) 1/8/08

TALA INDISCRIMINADA D'ARBRES EFECTUADA A INSTÀNCIA DE L'AJUNTAMENT DE TORDERA AL PARATGE DEL PLA DE CAL CAPITÀ (RIERA DE PINEDA) (31/07/08)