diumenge, 7 de setembre del 2008

Pela-roques (Tichodroma muraria) al viaducte de l’AVE sobre el riu Tordera a Santa Maria de Palautordera 7/9/08


Avui s’ha vist un pela-roques (Tichodroma muraria) al viaducte de l’AVE sobre el riu Tordera al municipi de Santa Maria de Palautordera, pul·lulant per l’estructura de formigó sense parar quiet, fent petites volades d’un lloc a altre, i finalment marxant volant direcció nord.

El pela-roques és un ocell molt escàs que nidifica als Pirineus i Prepirineus, a les cingleres i penya-segats per sobre del límit del bosc. A l’hivern també es pot veure a ambients rupícoles similars però en cotes molt més baixes, fins a nivell del mar, però sempre de manera molt localitzada i escassa.

Podeu veure la seva fitxa al SIOC (servidor d'informació ornitològica de Catalunya) aquí...

http://www.sioc.cat/fitxa.php?sci=0&sp=TICMUR

Al mateix viaducte, sobre un dels pilars, un falcó pelegrí (Falco peregrinus) que també marxa volant però es queda sobrevolant el pont i el riu.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

NO M'HO CREC!
Ho sento, però no coincideix amb els meus coneixements que un pela-roque rondi per aquesta zona, i a sobre a l'estiu.
Posa alguna foto encara que sigui dolenta.

Anònim ha dit...

No hi entenc però no podria ser que amb el canvi de temps que s'espera estés fora del seu territori?(ho pregunto)

Anònim ha dit...

No hi ha foto, ni d’aquest ni de cap altre ocell, perquè no anava amb aquesta finalitat i creu-me que ficar-se a segons quins trams del riu amb poca cosa més que una motxilla, uns prismàtics i una petita càmara per fotografiar granotes... ni ho intento.

Em sap molt greu, de debò, i pel que a mi respecta... doncs res!!! era un pardal amb les ales pintades de vermell i el bec llarg i tan tranquil, o un estornell “de carnavals”.

Ni era un Monticola com m’han preguntat, ni va ser un bitxo vist malament, ni conec els seus requeriments ni costums (bé, ara sí). I sí els he vist anteriorment, no aquí, però sí als Pirineus i al mirador del Far, i gràcies.

Però res... no l’he vist i tots tranquils, ja veus.

Salutacions,

Xavi