dijous, 2 d’octubre del 2008

Algunes notícies més per llegir 2/10/08...

Palafolls esquiva, de moment, el mosquit tigre.
Ràdio Palafolls 2/10/08

Al Maresme des de que es va detectar per primer cop l’any 2006, concretament a Caldes d’Estrac, el mosquit tigre ha anat expandint-se. Així el 2007, es va poder comprovar que hi havia 4 municipis més afectats: Montgat, El Masnou, Arenys de Mar i Canet de Mar. Aquest any s’ha sumat a la llista Tordera i hi ha 5 municipis més on s’està investigant la seva presència Tiana, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Calella.Ho confirma Josep Antolí, tècnic de salut pública del Consell Comarcal.

A Malgrat, Sta. Susanna, Pineda i Palafolls encara no s’ha detectat aquests insecte, ni s’ha denunciat cap possible presència del mosquit, les picades del qual a vegades es confonen amb les d’un mosquit autòcton, tot i que són molt més fortes i doloroses.

Es tracta d’una espècie de mosquit que és actiu sobretot de dia i principalment a l’exterior de les cases, on sol trobar elements que li permeten reproduir-se amb una certa facilitat. Els ous i les larves viuen en petites masses d’aigua estancada que es poden acumular en joguines, cendrers, gerros, galledes, plats sota els testos, plats d’animals domèstics…etc

Ahir es van fer unes jornades al Consell Comarcal del Maresme sobre aquests insecte. Unes jornades que van concloure que la millor arma per erradicar el mosquit tigre és la conscienciació de la població de la necessitat de prendre tot un seguit de senzilles mesures per evitar la seva proliferació.Antolí assegura que ara, abans que l’insecte hiverni poden existir més picades de la femella del mosquit tigre.

Els experts asseguren que el més important i efectiu per evitar la seva propagació és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aqüàtiques i això es pot aconseguir eliminant tots els punts d’aigua on pot crèixer.

És per això que es fa una crida general a la població per controlar la presència d’aigua en els recipients que pugin tenir a l’exterior dels seus habitatges, galledes, bidons, safareigs . També, ara que s’acosta la Diada de Tots Sants, es demana a la població que eviti posar en els cementiris rams en gerros amb aigua


EL PRESSUPOST GENERAL DE L’ESTAT PREVEU UNA PETITA INVERSIÓ PER EL DESDOBLAMENT DE L’N-II ENTRE ELS MUNICIPIS DE TORDERA I MAÇANET DE LA SELVA.
Ràdio Tordera 2/10/08

El pressupost general de l’estat, preveu per aquest any una inversió per el desdoblament de l’N-II entre els municipis de Tordera i Maçanet de la Selva. La nova infraestructura, pressupostada amb més de 214 milions d’euros, rebrà l’any que ve una primera injecció econòmica de 7,1 milions d’euros. Tot i això, la part més important de la inversió es farà de cara al 2010 i fins al 2012 per a un tram de carretera que tindrà vuit quilòmetres i mig. L’Estat ha resolt que l’N-II desdoblada ha de passar per Blanes, concretament a prop del santuari del Vilar i del paratge de Sant Daniel de Tordera. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia recordava que el projecte és el que menys afecta el municipi.

El govern central ha descartat d’aquesta manera l’altra opció, l’anomenada Tordera, més propera a l’actual traçat de la carretera N-II, amb la qual, segons l’Ajuntament de Blanes, l’impacte sobre el Vilar seria inexistent i, a més, s’estalviaria un nus de comunicacions situat a l’entrada del poble amb un impacte important. En aquest sentit, la decisió de tirar endavant el projecte ha estat impugnada pel consistori blanenc.