dimarts, 17 de març del 2009

Sobre l’ARE i l’urbanisme a Tordera 16 i 17/3/09...

LA GENERALITAT DESCARTAR REALITZA L’ARE DE SANT PERE.
Ràdio Tordera 16/3/09

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va descartar divendres passat l’execució de l’ARE de Tordera. La setmana passada, l’ajuntament de Tordera va aprovar en un ple extraordinari deixar sense efecte la tramitació de l’ARE i demanar a la generalitat la retirada del projecte. Des de l’aprovació inicial fins a l’aprovació definitiva divendres van quedar descartades 26 ARE a tot Catalunya. Sitges, Mataró, Esparreguera, Santa Coloma de Cervelló i Celrà ja van quedar fora dels plans directors urbanístics. Tona, Banyoles, Montblanc i Cervera ja no es van aprovar provisionalment. L’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Berga, Manlleu, Sant Vicenç de Castellet, Ripoll, Torroella, Vidreres, Tordera, Sort, Cambrils i el Vendrell han quedat fora del document definitiu perquè els ajuntament s’hi han oposat, ja sigui per raons polítiques, de disponibilitat pròpia d’habitatge o d’oportunitat. Com saben, en el cas de Tordera, l’ajuntament va realitzar una consulta popular, a la qual els ciutadans van decidir per un àmplia majoria, un 88%, no desenvolupar aquesta ARE. Els representants polítics locals, han valorat molt satisfactòriament la decisió de la generalitat. Escoltem Bernat Costas, Josep Alsina, Josep Romaguera i Joan Carles Garcia.

El projecte preveia la construcció de 380 habitatges, la meitat de protecció oficial, la construcció d’un institut d’ensenyament secundari, un nou local per l’associació de veïns i una zona de lleure de 17.000 metres quadrat.

EL SECRETARI DEL DEPARTAMENT DE POLÍTICA TERRITORIAL I OBRES PÚBLIQUES, MANEL NADAL VISITA ELS PLANS PARCIALS DEL MUNICIPI, ACOMPANYAT PER MEMBRES DEL PSC DE TORDERA.
Ràdio Tordera 17/3/09

L’agrupació de socialista de Tordera va rebre, divendres passat, la visita del secretari del Departament de política territorial i obres públiques Manel Nadal per visitar les actuacions urbanístiques engegades al municipi. Durant la trobada, el secretari del departament va veure sobre el terreny la situació del Plans Parcials engegats a Tordera i parats en aquests moments, i la quantitat de pisos en venda o buits. El regidor Josep Romaguera, explicava que se li havia plantejar al secretari d’urbanisme la possibilitat que la generalitat arribi a acords amb propietaris d’aquest plans parcials per fer vivenda social.

En aquest sentit, el PSC de Tordera presentarà una moció al proper plenari municipal proposant que s’arribin a acords entre l’Ajuntament i la Generalitat i promotors de pisos buits a Tordera, per tal de promoure pisos en lloguer i venda en caràcter de vivenda de Protecció Oficial.