divendres, 8 de maig del 2009

Demanda d’ajuda... Els corriols camanegres (Charadrius alexandrinus) entre Premià i Vilassar de Mar. Font: AUSCAT

Hola

Escric després de parlar amb en Jaume Viader, que porta anys fent el seguiment dels corriols camanegre que nidifiquen en un minúscul retall de platja natural, entre Premià de Mar i Vilassar. És impressionant l'odissea d'aquests ocells per intentar criar en aquest reducte tan petit, en un entorn tan trinxat, i prop de passejants, gossos, gats...

També és impressionant l'odissea d'aquest noi, que cada cop que pot va a seguir els bitxos i en seguida truca als ajuntaments quan veu problemes.

El darrer problema: la femella té la pota infectada i ferida a causa d'una anella que se li va posar fa temps i que té clavada. Això provoca que no pugui protegir bé els polls, i ja ha mort un dels dos.

Fa uns dies es va capturar la femella però no li van poder treure l'anella per no portar les eines adequades.

El risc de pèrdua total de la niuada s'agreuja pel fet de que, un cop han nascut els polls, la femella els desplaça cap a l'altre extrem d'aquest reducte, passant per una zona desprotegida. En aquest desplaçament de vegades es perd algun dels polls.

De part d'en Jaume, voldria demanar la col·laboració d'ornitòlegs del Maresme, senzillament passant per la zona i fent-ne seguiment visual, en l'època de cria. Ell no pot vigilar-ho cada dia, i agrairia molt qualsevol col·laboració, l'estona i el dia que es pugui.

Moltes gràcies!

Anna Galles