divendres, 8 de maig del 2009

Més sobre Pinya de Rosa (Blanes) 7/5/09...

Denuncien que a Pinya de Rosa s'està cometent un delicte ecològic
Malgrat confidencial 7/5/09 (Vídeo)

MANIFIESTO PINYA DE ROSA
Centre d'Estudis Avançats de Blanes


L'entitat Pinya de Rosa vol que la Fiscalia actuï d'ofici i aturi les obres a la finca
Diari de Girona 7/5/09

Reclama que es realitzi un altre peritatge per tècnics aliens a l'Administració i de la branca científica

BLANES MARTÍ SANTIAGO
L'associació Pinya de Rosa reclamarà a la Fiscalia de Medi Ambient que el fiscal actuï d'ofici en l'afer de les obres a la finca de Pinya de Rosa. L'entitat ja va avançar aquesta decisió el mateix dia que va entrar al jutjats de Blanes la denúncia penal per aconseguir que s'aturin les obres i ahir ho va confirmar el biòleg i portaveu del grup, Joan Mora.
Mora assegura que l'associació vol que Fiscalia encarregui un altre peritatge a la comunitat científica perquè valorin les actuacions realitzades dins la finca, tan de desbrossament per prevenir els incendis com la construcció de la tanca perimetral que impedeix la connectivitat ecològica. Aquest peritatge, però, hauria d'efectuar-se per membres externs a l'Administració, ja que Mora explica que "si realment hi ha hagut un error l'Administració no ho admetrà".
En un principi, l'enginyer forestal de la Selva ha de visitar avui el recinte per emetre una nova valoració després de la denúncia efectuada per l'entitat, en la qual s'especifica que s'ha treballat amb maquinària pesada i ha afectat notòriament diversos estrats que configuren el bosc mediterrani de Pinya de Rosa.
D'altra banda, el president de l'associació, Joaquim Rutllant, explica que l'entitat no es posicionarà amb Santa Cristina però admet que entre els seus membres hi ha diverses opinions.

Impulsen un manifest en defensa de Pinya de Rosa
El Punt 6/5/09

El Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), que pertany a l'agència estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), impulsa un manifest en defensa del PNIN de Pinya de Rosa, arran dels fets que han succeït les últimes setmanes. El manifest del CEAB posa èmfasi en «la necessitat immediata d'aturar i replantejar les tasques de neteja que s'hi estan fent», que, «a hores d'ara», estan destruint «l'estructura del bosc com a ecosistema i redueixen dràsticament la seva diversitat». Entre els organismes que de moments ja han donat suport a aquest manifest hi ha l'Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals de la UAB, el departament de Ciències Ambientals de la UdG, la Facultat de Biologia de la UB, el laboratori d'anàlisi i gestió del paisatge de la Facultat de Geografia i Història de la UdG, la Institució Catalana d'Història Natural i el departament d'ecofisiologia del Creaf de la UAB.