dijous, 18 de juny del 2009

Algunes notícies més per llegir 17 i 18/6/09...

Una veïna de Sant Celoni recupera un poll de gamarús caigut d'un pi al seu jardí particular
L’Actualitat del Baix Montseny 18/6/09
.

Una veïna de Sant Celoni va torbar al jardí del seu domicili, situat al peu del Turó de la Verge del Puig, un poll de gamarús (Strix aluco) que havia caigut de la capçada d'un pi i el va portar a les dependències municipals de la Rectoria Vella. Els tècnics de patrimoni natural van recollir l'au, que va ser transportada al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda, un espai en què es facilita la recuperació d'aquests animals per alliberar-los posteriorment a la natura. Les altres cries de gamarús continuen habitant als pins d'aquest jardí. El gamarús és una au rapinyaire nocturna pròpia dels àmbits forestals, però que també es pot trobar a conreus, prats i boscos on tingui disponibilitat de preses. Es tracta d'un ocell molt territorial, que defensa el seu àmbit amb el seu lúgubre i peculiar cant.

UN INCENDI CREMA 600 METRES QUADRATS AL VEÏNAL DE SANT DANIEL.
Ràdio Tordera 17/6/09

La policia local de Tordera informa que avui sobre les 3 de la tarda s’ha produït un incendi forestal al veïnat de Sant Daniel. El foc ha cremat uns 600 metres de sota bosc. Els bombers desconeixen les causes de l’incendi que s’ha pogut extingir en menys d’una hora. Al lloc dels fets si han desplaçat dues patrulles de la policia local i tres dotacions de bombers.

L’ACA continua afirmant que no es cobrirà el tram de riera de Can Feliciano.
Ràdio Palafolls 18/6/09

Consultada per RP, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’administració que té les competències en matèria de rieres a Catalunya ha confirmat que el conveni entre aquesta administració i l’Ajuntament de Malgrat no contempla cap cobriment de la riera en el tram de Can Feliciano.

Segons l’ACA dels cinc projectes constructius que s’han de desenvolupar en virtut del conveni, ja aprovat pel consistori malgratenc, n’hi ha un, el referent al tram de Can Feliciano que “és idèntic al que va aprovar inicialment el Ple de l’Ajuntament i, per tant, en cap cas contempla la cobertura d’aquest tram”.

Aviat farà 2 anys que la mobilització popular va aturar les obres de canalització d’aquests tram de riera, i després d’estira i arronses entre les administracions local i autonòmica, s’ha arribat a l’acord de tirar endavant les obres de canalització.Segons l’ACA la voluntat de cobrir aquests tram de l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, no es contempla en el projecte que sembla que finalment es durà a la pràctica.