dissabte, 20 de juny del 2009

Algunes notícies més per llegir 19 i 20/6/09...

Registrat un terratrèmol de 2,3 graus amb epicentre a Tordera
Diari de Girona 20/6/09

No ha produït cap dany material

EFE/DDG, BARCELONA. L'Institut Geològic de Catalunya ha registrat un terratrèmol de 2,3 graus a la zona del Maresme que s'ha produït sobre les 21:25 hores d'ahir divendres, segons ha informat avui aquest organisme. El terratrèmol, que possiblement ha estat percebut per algunes persones però que no ha produït cap dany material, s'ha notat a les comarques del Maresme i La Selva. Les mateixes fonts han assenyalat que l'epicentre s'ha situat a prop del municipi de de Tordera (Barcelona).

Els amos de l'autòdrom organitzen una concentració per reclamar-ne l'obertura
Diari de Girona 20/6/09

També preparen una querella contra l'alcalde i l'equip tècnic de l'Ajuntament per pressumpta prevaricació i abús de poder
.

Al circuit s´han fet certes millores reclamades per l´Ajuntament per tal de concedir la llicència d´apertura. Foto: Carles Colomer

MARTÍ SANTIAGO
Si les previsions s'acompleixen, entre 1.000 i 3.000 persones es concentraran diumenge a l'autòdrom la Selva Circuit de Sant Feliu de Buixalleu per reclamar-ne la seva obertura, que a hores d'ara l'Ajuntament no ha autoritzat.
Els assistents es congregaran en les immediacions d'aquest circuit, on deixaran aparcats els seus vehicles, i es dirigiran en comitiva fins a l'Ajuntament. Un cop allà, el promotor de l'autòdrom, Eduard Blanch, realitzarà la lectura d'un manifest elaborat expressament per a l'ocasió, en el qual reclamarà a l'alcalde que s'avingui a obrir el circuit. Blanch assegura que el consistori està boicotejant la realització del control inicial que ha de mesurar diversos aspectes de les instal·lacions per garantir que està en regla i que no emet més soroll del permès per llei; control que determinaria la concessió d'un informe favorable o no a l'inici d'activitats d'aquest equipament.
Les instal·lacions tenen llicència des de l'any 2003 i tan sols els manca el permís d'obertura. En un principi, hauria d'haver pogut començar el seu funcionament el febrer de l'any passat. "No entenc com es pot tenir la poca vergonya d'atorgar una llicència d'obres i després no deixar obrir", apunta el promotor.
Per aquest motiu Blanch creu que l'alcalde està posant traves encaminades a aconseguir que aquest projecte faci fallida. A dia d'avui hi ha cinc persones contractades que es dediquen al manteniment de l'autòdrom per tenir-lo en perfectes condicions quan pugui iniciar la seva activitat.
Els advocats de Blanch estan ultimant una querella que presentaran contra l'alcalde i l'equip tècnic de l'Ajuntament per presumpta prevaricació i abús de poder. Entenen que l'actitud mostrada envers els propietaris de l'autòdrom ha anat en contra dels seus interessos i els ha provocat greus pèrdues econòmiques. "Si no volien el circuit, que ho haguessin dit i no s'hauria invertit ni un euro", puntualitza Blanc.

Comencen la construcció de la depuradora dels Pantans de Montbarbat
Diari de Girona 19/6/09

ACN
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat recentment la construcció de la depuradora i els col·lectors en alta dels Pantans de Montbarbat, al terme municipal de Maçanet de la Selva. Aquesta actuació tindrà un cost proper als 670.000 euros i finalitzarà en un termini aproximat de 5 mesos. La depuradora, que serà de tipus biològic amb reducció de nutrients, està dissenyada per a un cabal de 553 m3/dia i retornarà les seves aigües al riu la Torderola. A més, es construiran prop de 800 metres de xarxa de col·lectors en alta. El Programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern el juliol de 2006, té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. A data d'avui, són més de 344 depuradores en funcionament les que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana. Així mateix, n'hi ha 17 que properament entraran en servei i 140 que estan en construcció arreu del país.


Un tramvia per la Selva Marítima
Malgrat confidencial 20/6/09


Víctor Catalán, estudiant de segon de batxillerat, és l’autor del treball de recerca: “El Tramtordera. Un tramvia per la Selva Marítima”.
Amb aquest treball, Catalán ha guanyat un premi a la Universitat Internacional de Catalunya i un altre a la Universitat de Girona.
Es tracta d’un estudi sobre la viabilitat tècnica i econòmica per a construir un traçat ferroviari (tren-tramvia) entre Palafolls, Blanes i Lloret de Mar.
El projecte es presentarà a l’IES Serrallarga de Blanes el dia 2 de juliol, a les set de la tarda.

per veure el projecte: aquí


CiU demanarà a Foment que faci efectiu el traspàs de la N-II i un vial alternatiu al Maresme
Diari Maresme 19/6/09

La portaveu adjunta de CiU al Senat, Montserrat Candini, demanarà al ministre de Foment, José Blanco, que faci efectius el traspàs de la N-II al seu pas pel Maresme i la construcció d'una via alternativa.

Pregunta

Candini formularà una pregunta al respecte el proper dimarts, 23 de juny, durant la sessió de control del Senat al Govern. Segons la senadora calellenca, "ja que Blanco s'ha presentat com el ministre que vol resoldre els temes anquilosats, el que volem des de CiU es que presenti un compromís amb un calendari d'actuacions", ha dit.

Traspàs i vial

Concretament, Ciu demanarà al Ministre de Foment que faci efectiu el traspàs de la N-II al seu pas pel Maresme, i la construcció d'una via alternativa, "en compliment del protocol de col·laboració signat entre el Ministeri i la Generalitat de Catalunya". Aquest acord va ser subscrit el 24 d'abril de 2008 entre el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, i la llavors ministra de Foment, Magdalena Álvarez.