dimarts, 15 de desembre del 2009

Algunes notícies més per llegir 15/12/09...

79 EXEMPLARS DE PALMERES S’HAN HAGUT DE DESTRUIR A TORDERA PER CULPA DE LA PLAGA DE L’ESCARABAT MORRUT ROIG.
Ràdio Tordera 15/12/09

La comarca del Maresme és la més afectada per la plaga d’escarabat morrut que produeix danys, sovint irreparables, a diferents espècies de palmeres. Des de la seva detecció a la nostra comarca, ja ha provocat la mort de 2.500 exemplars de palmeres. De moment, els tractaments, tots en fase experimental, no han donat els resultats esperats.

A Tordera, fins avui, s’han comptabilitzat 79 exemplars infectats i destruïts. La presència d’aquest insecte en forma de plaga està obligant a canviar alguns paisatges de Catalunya, perquè la lenta i constant destrucció de les palmeres no s’atura. Les palmeres, però, no són les úniques espècies afectades per plagues, també ho són les pinedes del Maresme. Es calcula que les plagues han acabat en els últims anys amb el 5% de les pinedes de la comarca i si ens centrem en el Parc de la Serralada Litoral, el percentatge desaparegut s’eleva al 15%. L’escarabat treballa amb temps –uns 12 mesos– i els efectes de la invasió de l’arbre no són visibles fins que, en la majoria de cops, ja no hi ha res a fer per salvar-lo.


COMENCEN LES OBRES D’AMPLIACIÓ DEL PONT SOBRE LA VIA DEL TREN.
Ràdio Tordera 15/12/09

Després d’anys de reclamacions, Tordera veu com s’ha començat a treballar per ampliar el pont de la N-II sobre la via del tren. Primer, s’havia d’ampliar quan es va fer el pont sobre el riu i després, quan es va arreglar la cruïlla de Can Bartolí. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha confirmat l’inici de les obres, un projecte que quedarà enllestit al llarg del 2010.

El darrer Ple de l’ajuntament torderenc va aprovar una moció on es reclama que quan s’allargui l’autopista no s’incrementi el preu del peatge de Palafolls.

Tordera, d’altra banda, ha treballat aquestes darrers setmanes perquè els pressupostos generals de l’estat incloguin una partida per desdoblar la Nacional II entre Maçanet i Tordera. Inicialment, aquesta partida no hi era.