dimecres, 16 de desembre del 2009

El Govern aprova el traspàs del tram maresmenc de la N-II i la construcció d'un vial alternatiu. 16/12/09

El Govern aprova el traspàs del tram maresmenc de la N-II i la construcció d'un vial alternatiu
Diari Maresme 16/12/09

El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat avui dimecres la subscripció d'un conveni de col·laboració amb l'Estat per al traspàs de l'N-II, al seu pas pel Maresme, i la construcció d'un vial alternatiu per a millorar la mobilitat de la comarca.

Traspàs i actuacions

El document estableix que l'Estat cedirà a la Generalitat el tram de 50 quilòmetres de la N-II, des de Montgat fins a Tordera, amb una aportació de 400 milions d'euros. D'aquests, hi haurà una primera aportació inicial de 97,4 milions d'euros "cobrables immediatament", en paraules de Nadal, gràcies a un acord anterior amb el govern estatal, que serviran per iniciar les primeres actuacions. En concret, la Generalitat preveu destinar aquesta primera aportació, d'una banda, a les obres del primer tram d'aquesta nova via a l'entorn de la ronda de Mataró (C-32) i, de l'altra, als treballs de la variant d'Arenys de Mar (B-511), que es licitaran l'any vinent. Paral·lelament, el Govern treballa en la redacció de l'estudi informatiu de la ronda del Baix Maresme, en el tram entre Montgat i Mataró.

Àrees estratègiques

D'altra banda, la Generalitat també ha aprovat 23 consorcis que impulsaran l'execució de 32 àrees residencials estratègiques amb la construcció de 18.548 habitatges protegits i 16.163 lliures - 34.711 en total - amb els termes acordats entre el món local i el Govern català. Entre la relació de consorcis que ha esmentat el conseller Nadal, hi ha els d'Argentona i Pineda.