dijous, 29 de juliol del 2010

Veïns aturen la draga durant una hora a Premià de Mar 28/7/10...

Una cinquantena de manifestants aturen durant una hora els treballs de la draga a la platja del Pla de l’Ós
Premià Notícies 28/7/10
.Els mossos d'esquadra han parlat amb els manifestants
.
Una concentració de veïns ha aturat aquest matí durant una hora els treballs de la draga que abocava sorra a la platja del Pla de l’Ós de Premià de Mar. Els manifestants, que s’havien convocat al llarg del dia d’ahir via internet i mitjançant uns cartells enganxats al carrer, s’oposaven al sistema de regeneració amb la draga i demanaven solucions a la pèrdua de la sorra que fossin definitives i respectuoses amb el medi ambient. Els Mossos d’esquadra han fet marxat els manifestants i els treballs de la draga s’han reprès a 2/4 de 12 del migdia. Els manifestants, que han manifestat la seva intenció de tornar a concentrar-se demà a la platja, han traslladat la seva protesta a la plaça de l’Ajuntament.

L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, s’ha referit aquest matí a la concentració que ha aturat durant una hora els treballs de la draga a la platja del Pla de l’Ós. Buch ha recordat que el consistori havia demanat per escrit al ministeri de Medi Ambient que la draga només posés sorra a aquells punts de la platja on fos imprescindible per evitar molèsties als banyistes. L’alcalde ha dit que la sorra ha de servir per preservar el sender peatonal i la via del tren de futurs temporals i ha recordat que sempre han advocat per que hi hagi solucions definitives per preservar la sorra a la platja.

A banda d’això, l’alcalde ha reconegut el dret dels convocats a manifestar-se.


Aturen la draga a una platja de Premià
Diari Maresme 28/7/10
.
L'aturada de la draga. Foto: premianoticies.wordpress.com
.
Un grup de veïns de Premià de Mar ha aturat aquest dimecres al matí durant una hora els treballs de la draga que abocava sorra a la platja del Pla de l’Ós del municipi. Segons informa Ràdio Premià, els manifestants, que s’havien convocat al llarg del dia d’ahir via internet i mitjançant uns cartells enganxats al carrer, s’oposaven al sistema de regeneració amb la draga i demanaven solucions a la pèrdua de la sorra que fossin definitives i respectuoses amb el medi ambient.

Finalment, els Mossos d’Esquadra han aconseguit fer marxar els manifestants i els treballs de la draga s’han reprès a dos quarts de 12 del migdia. Els manifestants, que han anunciat la seva intenció de tornar a concentrar-se demà dijous a la platja, han traslladat la seva protesta a la plaça de l’Ajuntament.



Un grup de veïns de Premià impedeix l'inici de la regeneració de la platja
El Punt 29/7/10
.
Una vintena de persones ocupa durant una hora l'espai on havia d'actuar la draga i reclamen una solució “que no malmeti el medi”


Representants del manifestants parlant amb l'alcalde Miquel Buch. Foto: G.ARIÑO.
.
Una vintena de persones de Premià de Mar van mostrar ahir el seu rebuig a la regeneració de la platja amb el vaixell draga. A quarts de deu del matí, aquests veïns van ocupar l'espai on havia d'actuar la maquinària i van impedir durant una estona que aquesta treballés. La majoria eren veïns, banyistes habituals que ahir van baixar i es van adonar que no podien posar-se on ho fan habitualment. En total, l'acte de protesta no va arribar a una hora, però va servir per donar un toc d'atenció a les administracions, que any rere any inverteixen en aquest sistema per posar sorra al litoral sense que signifiqui una solució definitiva.

Queixes

“Teníem una platja que semblava la Costa Brava i ara ens la deixaran ben bruta”, explica Pilar Velázquez. “No pot ser que ho facin en aquestes dates, en plena temporada de bany”, es lamenta Sandra Lara, una altra de les veïnes que ahir van decidir posar la seva tovallola on la draga havia de tirar la sorra. Un dels promotors de la protesta, Joan Ribet, va destacar que el motiu de fons de la mobilització és “la destrucció del fons marí”. “Fa molts anys que això passa i ningú no fa res, ja ens n'hem cansat”, diu Ribet, que amb altres dos manifestants van desplaçar-se a mig matí a la plaça de la Vila a posar la tovallola davant de l'ajuntament. “Ja que no ens deixen posar-la a la platja la posarem aquí”, van explicar.

Allà els va sortir a rebre l'alcalde del municipi, Miquel Buch (CiU), que els va prometre una reunió per atendre les seves peticions. “Nosaltres tampoc hi estem d'acord, amb aquesta solució, pel tema mediambiental i també pels diners que ens costa cada any a tots”, va explicar Buch als manifestants, tot i que es va negar a publicar una apunt contrari a la draga al web municipal, tal com li va demanar Ribet.

L'alcalde, però, va recordar que només posaran sorra als punts on no hi ha pràcticament platja i que, en cas de no fer-ho, hi ha perill que, a l'hivern, es desfalqui la via del tren. Els manifestants van anunciar que avui repetiran l'acció de protesta.

LA FRASE
El vaixell draga que està absorbint la sorra de davant del municipi també està destruint el fons marí

Joan Ribet
veí de premià de mar