dilluns, 27 de setembre del 2010

Les fotos de les activitats de dissabte 25/9/10 a la desembocadura de la Tordera. Orchis

.
Aquest dissabte es va realitzar una nova descoberta naturalista a la desembocadura de la Tordera dins del programa d'activitats de l'Acord de custòdia entre Càmping La Tordera i l'associació Orchis amb l'objectiu de donar a conèixer els valors naturals de l'espai, amb l'anellament d'aus a càrrec del Grup PARUS i una visita guiada a la desembocadura.

La jornada va estar marcada per la crescuda del riu i l'impossibilitat d'accedir a la platja perquè la barra de sorra estava oberta, i malgrat tot es va poder observar algunes aus com el corb marí emplomallat, un pas intens d'orenetes en migració cap al sud, i altres des del mateix camí d'accés, a més d'odonats abundants aquests darrers dies com l'Anax imperator i d'amfibis com la reineta (Hyla meridionalis), el gripau corredor (Bufo calamita), el gripau comú (Bufo bufo) i la granota pintada (Discoglossus pictus), així com una ser d'aigua (Natrix maura) que un client del càmping va trobar a la seva parcel·la.

El plat fort va venir de la mà del Grup PARUS durant l'anellament, amb un Jordi Rodri que donava totes les explicacions sobre l'anellament i les aus als assistents...
. .
moment de l'alliberament d'un dels ocells anellats...
.

.
blauets (Alcedo atthis). Fotografia d'Ignasi Toranzo...
.
.
També es va poder comentar i discutir sobre la resta d'actuacions que es fan a l'espai, els seus resultats i les properes intervencions, com per exemple la instal·lació d'una torre d'observació i la propera plantada al camí d'accés a la platja.

Gràcies a Càmping La Tordera per fer possible aquesta jornada, i a Antonio, Ignasi, Jordi i Enric per la magnífica jornada d'anellament d'aquest dissabte.