dijous, 7 d’octubre del 2010

“Invasors”, documental d'aquesta nit a “Sense ficció” de TV3

Recomano veure aquest documental, tot i que l'emeten aquesta nit a “horari de màxima audiència”, pot ser interessant...
.
A TV3 aquesta nit 0:00 - 1:10 h
Documentals de Sense ficció

Invasors

http://blogs.tv3.cat/senseficcio.php

Un documental que treu a la llum, amb imatges inèdites del món animal, un drama ambiental de dimensions catastròfiques.
.


Sense ficció presenta una història que fins ara mai no havia estat explicada tan obertament. La venda il•legal i legal de milions d’animals i plantes exòtiques a tot Europa i, especialment, a Espanya, mou a l’any desenes de milers de milions d’euros. Espanya és el PRIMER país en el funest rànquing d’abandonament d’animals i, avui en dia, s’enfronta a aquest problema sense haver quantificat encara les conseqüències del fenomen. Moltes d’aquestes espècies acaben habitant silenciosament entre nosaltres des de fa molts anys, sense haver estat a penes censades, posant així en perill els nostres ecosistemes, la nostra economia i, sobretot, la nostra salut. Periodisme d’investigació de primera mà, al servei d’un documental sobre medi ambient i ecologia recomanat per a tots els públics.

Veure la nota de premsa del documental.


Plantes i animals arribats d’altres continents per culpa de l’ésser humà creixen avui i es reprodueixen sense tenir competidors naturals capaços de parar-los els peus. Aquesta és la clau del documental “Invasors”, un treball que retrata, PER PRIMERA VEGADA, aquesta realitat: se sabran quants i qui són, on viuen, com ho viuen i s’aportaran solucions. El documental inclou entrevistes als millors experts en invasions biològiques d’Espanya.


Espècies com el “mosquit tigre”, el “visó americà”, el “coipú”, el “cargol poma”, el “picut vermell” o "l'ós rentador", entre moltes altres, han estat gravats en exclusiva per les càmeres de l’equip del documental que, durant un any i mig, ha recorregut milers de quilòmetres arreu d’Espanya per aconseguir-les. “Els invasors estan aquí I han vingut per quedar-s’hi.”
.


"Invasors” és un documental escrit i dirigit pel naturalista Luis Miguel Domínguez. Enregistrat en HD 16/9. Una coproducció de Televisió de Catalunya, Avatar Wildlife i TVE. Amb el suport de la Fundació Biodiversitat.