dilluns, 22 de febrer del 2016

L'Ajuntament de Pineda demana col·laboració a la Generalitat perquè finalitzi les obres projectades a la depuradora. Ràdio Pineda 19/2/2016

L'Ajuntament de Pineda demana col·laboració a la Generalitat perquè finalitzi les obres projectades a la depuradora
Ràdio Pineda 19/2/2016

L'Ajuntament de Pineda ha demanat avui al Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, buscar solucions i finançament per a poder finalitzar el projecte de la Planta Depuradora de l'Alt Maresme. El Delegat de la Generalitat a Barcelona ha fet aquest dijous una visita a Pineda, i l'equip de govern així com altres regidors de la resta de formacions, han demanat al responsable polític que es busqui la manera d'acabar aquell projecte.  El Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar ha dit que el govern de Catalunya ''farà tot l'esforç possible per a prioritzar i impulsar solucions'' tot i reconèixer ''les dificultats econòmiques que té Catalunya derivades d'un mal finançament''.
L'Alcalde de Pineda ha dit que ''no es tracta de demanar diners, però sí de planificar estratègies per millorar algunes infraestructures com ara la Depuradora de l'Alt Maresme i poder finalitzar les dues fases que falten del projecte, que són el tractament terciari de les aigües, i la creació d'un centre d'interpretació de l'aigua per fer pedagogia entre els estudiants''. L'alcalde de Pineda ha demanat a la Generalitat que es busqui finançament a la Unió Europa o mitjançant la línia de subvencions del FEDER. La depuradora es va posar en marxa l'any 2012 i dóna servei a Pineda, Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Palafolls.

Xavier Amor també ha dit que un altra demanda important de Pineda fa referència a la urbanització de Can Carreras. Segons ha explicat l'alcalde cal legalitzar completament aquesta urbanització. Ara l'Ajuntament de Pineda està fent el pla especial d'obres i el projecte d'urbanització i ara caldrà trobar el finançament necessari per a fer-lo possible. Per això, Xavier Amor ha demanat el suport de la Generalitat durant l'execució de les obres i, especialment, perquè faci de mediadora amb les empreses de subministraments perquè assumeixin part de les despeses de clavegueram, llum i aigua.

El Delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar també ha fet una visita a les obres de la Sala Polivalent de la Biblioteca Serra i Moret de Pineda.
Durant la reunió de treball s'han tractat d'altres temes, com ara la preocupació compartida per l'Ajuntament de Pineda i per la Generalitat per a la captació d'inversions que generin la creació de llocs de treball. L'alcalde ha agraït la visita institucional a Pineda del delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona qui s'ha mostrat satisfet d'escoltar les prioritats de l'ajuntament per poder coordinar les polítiques que s'han de fer al municipi.

A la visita també hi ha participat la primera tinent d'alcalde, Carme Aragonès, la tercera tinent d'alcalde, Sílvia Biosca, el regidor adjunt a l'Alcaldia, Francesc Horta, i altres regidores i regidors municipals tant del govern com de l'oposició.

En la seva visita a l'Ajuntament, també ha signat el Llibre d'Honor de la Casa de la Vila.


Pineda demana a la Generalitat que completi les obres de la Depuradora de l’Alt Maresme
Ràdio Palafolls 19/2/2016

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha fet aquest dijous una visita institucional a Pineda de Mar on l’ha rebut l’alcalde, Xavier Amor, acompanyat per una nombrosa representació de regidors.

Després d’una reunió de treball dins el consistori, els responsables polítics han fet una visita a l’Estació de Depuració d’Aigües Residuals (EDAR) de l’Alt Maresme i la sala multi espai de la Biblioteca Serra i Moret de Pineda.

L’alcalde de Pineda ha demanat al delegat del Govern a Barcelona que la Generalitat faci els tràmits necessaris per finalitzar les obres projectades inicialment a la depuradora. Amor reclama el tractament terciari per aquesta estació, tal i com s’havia acordat en el seu moment, i que les instal·lacions comptin amb l’edifici que s’havia de destinar al Centre d’Interpretació de l’Aigua.

En aquest sentit, l’alcalde demana col·laboració a la Generalitat perquè busqui tots els recursos econòmics disponibles, també a nivell europeu, per al finançament de les obres pendents a la depuradora de l’Alt Maresme.

Aquesta estació de tractament d’aigües residuals es va posar en marxa l’any 2012 i dóna servei a tot l’Alt Maresme, i és on van a parar les aigües brutes del nostre municipi, però també de Pineda, Calella, Santa Susanna o Malgrat.

Durant la reunió de treball s’han tractat d’altres temes, com ara la preocupació compartida per l’Ajuntament de Pineda i per la Generalitat per a la captació d’inversions que generin la creació de llocs de treball.