dilluns, 11 de juliol del 2016

Ofereixen construir un port esportiu as Codolar de Tossa El Punt Avui 11/7/2016

Ofereixen construir un port esportiu as Codolar de Tossa
El Punt Avui 11/7/2016

El projecte inclou un hotel i quatre xalets de luxe i pàrquing per a 400 cotxes

Saladich vol fer una consulta


J. FERRER - TOSSA DE MAR
Uns inversors “han tornat a posar sobre la taula” la proposta de construir un port esportiu al paratge des Codolar de Tossa de Mar, segons informa l'Ajuntament en un comunicat de premsa. El projecte inclouria un hotel i quatre xalets de luxe, pàrquing per a 400 cotxes i espai per a 396 amarres. L'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida, TU), diu que organitzarà una consulta perquè els veïns opinin respecte a això.

Saladich governa amb majoria absoluta i assenyala que, només en el cas que els veïns ho acceptessin, faria els passos legals perquè l'operació es concretés. L'operació urbanística obligaria a modificar el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) i hauria de ser avalada per Ports de la Generalitat.

La intenció de l'equip de govern és aprovar en el pròxim ple “una declaració institucional perquè els veïns expressin mitjançant consulta popular” l'opinió sobre l'esmentat canvi del pla general. Posteriorment, en un termini màxim de tres mesos, es decidiria la pregunta, la data de votació i la composició de les meses, entre altres detalls.

L'entitat de protecció del medi ambient de Tossa, Amics de Tossa, ha criticat que l'Ajuntament torni a estudiar la proposta del port al paratge des Codolar. La presidenta de l'associació, Maria Eugènia Serrat, ha declarat: “És una fal·làcia dir que el port esportiu pot dur-nos turisme de qualitat a Tossa.”

La decisió d'organitzar la consulta pel port arriba després que el 27 de maig la comissió territorial d'Urbanisme desestimés l'avanç municipal de canvi del POUM per permetre un hotel resort de 4 estrelles a cala Morisca.

LA XIFRA

1 túnel preveia el conveni de Star Assetes, SL i Feanda2, SL signat el 2012 amb l'Ajuntament per fer el port.

Un projecte que se'n va i torna cíclicament

El projecte de construir un port esportiu a Tossa sol desaparèixer i ressorgir cíclicament. El 14 de març del 2012 l'Ajuntament ja va signar un conveni per autoritzar uns inversors a executar-lo. En aquella ocasió, l'equip de govern encapçalat per Saladich i amb el PSC de soci preveia fer una consulta. A banda del port i els hotels de luxe, aquell conveni incloïa la construcció d'un túnel entre el port i el nucli de Tossa i un hospital marí per a la investigació.