A l'enllaç de moment no es pot llegir la notícia que sí s'ha publicat en paper (ara, el 17/8/2016 sí), però sí els comentaris...
Un día de perros en la playa
La Vanguardia 16/8/2016
Una jornada entre toallas, protectores solares y ladridos en Barcelona y Sant Pol de Mar, los últimos municipios catalanes que han habilitado una playa apta para las mascotas
Perros y bañistas se mezclan en la playa de Llevant de Barcelona, frente a Diagonal Mar (LVE/ Àlex Garcia)
DOMINGO MARCHENA, FEDE CEDÓ 16/08/2016 06:50 | Actualizado a 16/08/2016 13:54
-------------------------------------------------
https://twitter.com/albert_vives/status/765468063819042817
@LaVanguardia no reprodueix el què realment suposa per les veïnes de @ajsantpol el #pipican de #salvemlesbanyeretes
#Calella y #SantPoldeMar tienen principal dormidero cormoranes Mediterráneo http://shr.gs/SlINBZT Problema amb gossos #salvemlesbanyeretes
Quan els mal anomenat "animalistes" són un lobby en contra del medi natural 20/7/2016
Bona acollida de la platja per a gossos
TV3 TELENOTÍCIES 07/08/2016
I llenço unes preguntes...
Quan hem decidit entre tots que les platges han deixat de ser espais naturals amb ús públic?
Quan hem decidit entre tots que els espais naturals són per a les mascotes?
-------------------------------------------------
El Periódico 12/8/2016
Les mascotes campen al seu aire als dos arenals de la desembocadura del Besòs
Només a poc més d'un quilòmetre al sud, l'espai tancat per a gossos de la platja de Llevant es queda petit
CRISTINA SAVALL
DIVENDRES, 12 D'AGOST DEL 2016 - 16:45 CEST
A Barcelona, el paradís de platja dels gossos no és l'espai tancat de 1.250 metres quadrats instal·lat al costat de l'espigó de la platja de Llevant, però és a prop. A un quilòmetre i mig, passat el port esportiu, just on desemboca el Besòs, els gossos campen al seu aire pels dos arenals que s'estenen als dos costats del riu, a l'ombra de les Tres Xemeneies. Sobretot, a partir de les set del vespre, per la platja del Fòrum, la del sud de la desembocadura, coneguda popularment com la Macarena per un xiringuito de música tecno ja desaparegut.
El costat nord de la desembocadura és terra de ningú. Pertany al municipi de Sant Adrià del Besòs però no és una platja urbana, ja que encara no compta amb serveis com dutxes, socorristes, papereres i passarel·les de fusta que facilitin l'accés. És un entorn hostil per la proximitat de la planta integral de valoració de residus i de la incineradora.
D'esquena al mar no sembla propici per al bany, però si es fixa la vista en l'onatge és un espai privilegiat per la poquíssima afluència de banyistes i per la tranquil·litat que s'hi respira. Els únics assidus són els pescadors que se situen a l'espigó pròxim al riu. Això ha convertit la platja en un enclavament especialment valorat pels propietaris de gossos, que disfruten al veure les seves mascotes córrer amunt avall i jugar sobre la sorra en ple estiu per més de 5.000 metres quadrats sense que ningú els digui res. La normativa vigent impedeix l'accés als gossos a les platges durant la temporada de bany, si no són espais habilitats.
"Em vaig assabentar per un grup del Facebook dedicat a llocs ideals per anar amb gossos. És increïble, aquí són feliços i no molesten a ningú", diu María Alonso, que sol acostar-s'hi a primera hora del matí. "El desmantellament dels pantalans que captaven aigua per a la central tèrmica ha millorat molt aquesta zona", afirma.
"És increïble. Aquí són feliços i no molesten a ningú", celebra la propietària d'un gos que ha descobert les platges del Besòs
Un portaveu de l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs recorda que al juny es va aprovar una moció proposada per ERC per convocar, en un període inferior a dos anys, una consulta entre la ciutadania per preguntar si una part del seu litoral ha d'acollir una platja canina. "Molts veïns porten els seus gossos a la riba de la desembocadura, però mai hem rebut una queixa. No necessàriament seria aquesta la zona habilitada. La possibilitat és sobre la taula. Hi ha un acord amb el Consorci del Besòs per millorar el terreny pròxim al mar des de la desembocadura fins al port de Badalona, que és l'àrea més descuidada. Guanyarem platges en condicions", expliquen fonts del municipi.
FORA DE LES GUIES TURÍSTIQUES
La zona de banys del Fòrum apareix a les guies turístiques però no la platja que s'amaga darrere del port esportiu. La platja de la Macarena és un dels secrets més ben guardats de l'àrea metropolitana. Es troba a l'altre costat de la desmbocadura, la més pròxima a la Barceloneta. Compta amb serveis, un restaurant amb terrassa, banderes sobre l'estat del mar, informació sobre la qualitat de l'aigua i la temperatura, fins i tot indica en una pissarra si hi ha o no meduses. Està just al costat de la de les Tres Xemeneies, i també té la planta de residus al costat muntanya, cosa que no agrada a molts banyistes. Un altre inconvenient és que no hi ha metro a prop, encara que sí dues parades de les línies T4 i T6 del Tram, que fora de les hores punta permet pujar gossos.
"Aquesta platja està buida, per això he deixat Orson solt. Si hi ha gent el porto al parc de la Pau, però els que hi van de pícnic tiren restes de menjar a terra i s'ho endraparia tot", declara Patricia Torre, per a qui la platja de Llevant queda molt lluny. "A més has de donar moltes voltes per accedir-hi caminant ja que la zona del Fòrum està plena de barreres urbanes", agrega Paco Pérez, a qui acompanya un labrador. Judith Costa va sola a la Macarena perquè és l'única metropolitana on es poden comptar els banyistes. "No em sembla malament que hi vinguin gossos. És una qüestió de civisme. La convivència és possible", assegura.
"L'única queixa sobre la platja canina de Llevant és que és massa petita", diu la comissionada d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona
Xavi Cabra és el socorrista de la Macarena. Després de la pluja de dimarts a la nit, l'aigua està bruta i per això ha penjat la bandera vermella, que prohibeix el bany. "Si veig persones amb gossos m'hi acosto a dir-los que no està permès, però l'horari de vigilància acaba a les set del vespre i llavors s'omple", exposa. Sobre l'altre costat de l'espigó, reconeix que no té competència. "Allà sempre hi ha gossos".
Eva Herrero, comissionada d'Ecologia de l'Ajuntament de Barcelona, valora positivament la prova pilot de la platja de gossos a Llevant. "És un èxit, sobretot perquè no hi ha hagut incidències. Funciona. Hi ha demanda i els usuaris són responsables. L'única queixa és que és massa petita", argumenta Herrero.
Es va inaugurar el 18 de juliol i fins al 7 d'agost, el consorci ha computat que l'han disfrutat 5.183 gossos, dels quals 1.563 procedeixen de fora de Barcelona. "Les hores de més afluència són les de la tarda", informa la comissionada. Els usuaris es mostren molt contents amb la prova pilot dintre d'aquesta espècie de corral amb vistes al mar. Tot són adjectius positius. Només un senyor, des de l'altre costat de la reixa, la defineix com una marranada. "¿Com poden posar les tovalloles a sobre dels pixats dels gossos?", es queixa sense voler dir el seu nom.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada