dissabte, 3 de setembre del 2016

Dragó Tokay (Gekko gecko) a Pineda de Mar 3/9/2016

Dragó Tokay (Gekko gecko) trobat avui

Aquesta tarda hi havia un Dragó Tokay (Gekko gecko) a la vorera d'un carrer de Poble Nou de Pineda de Mar.

Aparentment deshidratat, debilitat, sense cua però amb ganes de plantar cara, ja que estan considerats entre els aficionats als terraris com els pitbull dels dragons, a més a més de per la mida, per la seva agressivitat...


No gaire gran per a l'espècie (que pot mesurar fins a 28 cm amb cos gruixut), a aquest foto el podeu comparar i veure que és molt més gran que la nostra espècie autòctona Dragó comú (Tarentola mauritanica)...


Espero que es tracti d'una mascota alliberada o perduda i que es quedi com un fet aïllat, no una introducció accidental donada la gran quantitat d'establiments regentats per asiàtics a la zona on l'he trobat.

https://es.wikipedia.org/wiki/Gekko_gecko ...

El dragó Tokay (Gekko gecko) és una espècie de la família Gekkonidae àmpliament distribuïda per l'Índia, el Sud-est asiàtic i Nova Guinea. En els anys 80 i 90 del segle XX ha estat introduïda per l'home en Hawaii, Belize, Florida i diverses illes del Carib. Poden mesurar fins a 28 cm de llarg.

En gran part d'Àsia, el dragó Tokay és un visitant habitual a les cases. Recorre les parets a la recerca d'insectes i altres llangardaixos, i fins i tot pot caminar de cap per avall pèl sostre. Se subjecta perfectament gràcies a uns coixinets plantessis cobertes amb milions de pel·lils microscòpics adherents anomenats lamelas. Menja a la nit i els mascles emeten una aguda trucada per atreure a les femelles.

Algunes de les imatges d'avui...