divendres, 9 de setembre del 2016

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar mantindrà la platja canina de les Banyeretes fins al 30 de setembre tot i reconèixer la seva incompatibilitat amb espècie protegida 9/9/2016

Primer de tot, s'ha de saber que l'ajuntament es veu obligat a rectificar gràcies a la magnífica feina feta des de fa mesos per ornitòlegs locals que estudien els Corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) a la zona, l'Ico (Institut Català d'Ornitologia) i el Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, entre d'altres. Ells són els veritables responsables de la rectificació de l'ajuntament i se'ls ha de felicitar.

Dit això...

La primera pregunta que qualsevol es pot fer és... determinada la incompatibilitat d’una platja per a bany amb gossos amb la concentració de corbmarins emplomallats, espècie vulnerable a l’extinció com diu ara l'ajuntament... Quin criteri es segueix ara per mantenir-la fins al 30 de setembre?

La segona pregunta a fer-se és... ara que s'ha produït un efecte crida i que hi ha gossos a totes les platges de Sant Pol... Qué es farà per controlar la situació? Vigilaran? Informaran? Multaran? i... Qui?

I tercera pregunta, aquest cop dirigida a tothom, no només a l'ajuntament... A partir d'ara què? El mateix xou a cada espai natural o a cada zona vulnerable per a espècies protegides? O regulem i afrontem el problema dels gossos al Medi Natural d'una vegada per totes?

AVÍS: FINAL PROVA PILOT A LA PLATJA DE LES BANYERETES
Ajuntament de Sant Pol de Mar 9/9/2016


Des de la regidoria de Medi Ambient, us informem que la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha determinat la incompatibilitat d’una platja per a bany amb gossos amb la concentració de corbmarins emplomallats, espècie vulnerable a l’extinció.
El proper 30 de setembre finalitzarà la prova pilot de la zona de bany amb companyia de gossos a la platja de les Banyeretes i s’estudiarà el seu trasllat, per a la propera temporada, a una zona de no afectació per als corbmarins.