diumenge, 23 d’octubre del 2016

ICV-EUiA s'oposa a un nou vial a la zona dels càmpings de Blanes 23/10/2016 El Punt Avui

ICV-EUiA s'oposa a un nou vial a la zona dels càmpings
El Punt Avui 23/10/2016

El grup, juntament amb Batega, va organitzar un debat sobre la possible legalització de les ampliacions irregulars


NURI FORNS - BLANES

ICV-EUiA i Batega de Blanes volen que els dos milions en concepte de sanció que han de pagar tres càmpings (sobretot el Bellaterra i el Blanc d'Eivissa) per l'ús irregular del sòl reverteixin en millores a la zona turística, i no a fer un vial nou, independentment que es legalitzin o no les ampliacions irregulars.

Així ho va manifestar Víctor Catalán (ICV-EUiA) en un acte públic organitzat juntament amb Batega (Lluís Yubero en va fer la introducció) per debatre què s'ha de fer amb els càmpings que tenen ampliacions en situació il·legal. L'acte, que es va fer a la sala de plens de l'ajuntament, va atreure una trentena de persones, entre elles propietaris de càmpings que tenen les seves instal·lacions en regla. Aquests eren precisament els més crítics amb la possibilitat de legalitzar les ampliacions irregulars dels càmpings, fet que planteja ara l'Ajuntament, i que vol resoldre aviat. Entre els que hi van intervenir, ningú no veia bé que l'Ajuntament destini els diners de les sancions –com va indicar Catalán– a obrir un nou vial que connectaria els càmpings amb la zona de la Plantera, passant pel costat de la propietat de càmpings com ara el Blanc d'Eivissa. “Si a la zona turística no han pogut acabar el carrer Colom i l'avinguda de Madrid, per què s'han de gastar dos milions a obrir nous vials que no podrem mantenir?”, va preguntar Catalán. Més injust ho veien encara alguns afectats, que consideren que els diners de la sanció revertirien en obres que afavoreixen sobretot els mateixos que han comès il·legalitats, no només amb les ampliacions, sinó que –com es va recordar– han estat pagant IBI rústic i no urbà en part de la seva propietat. Tampoc veien clar que l'ACA justament mogui la línia d'inundabilitat de tal manera que el nou mapa s'ajusti pràcticament a mida de les activitats actuals. Amb tot, Catalán va dir que el seu grup encara no ha decidit quina serà la seva posició definitiva.


Acto informativo de ICV-EUiA y Batega per Blanes sobre la situación urbanística de algunos cámpings
Blanesaldia.com 19/10/2016


Los grupos municipales de ICV-EUiA y la agrupación de electores Batega per Blanes, que cuenta con el apoyo de Podemos y Procés Constituent, organizan este viernes 21 de octubre a partir de las 19:30 horas en la sala de plenos del Ayuntamiento un acto informativo sobre la situación irregular de algunos cámpings de Blanes.

Según un comunicado de ambos grupos, se trata de un asunto «que hace años que genera inquietud entre la ciudadanía y el sector turístico. Ahora se abre la posibilidad de dar salida a este tema, pero las propuestas que hay sobre la mesa crean muchas dudas sobre cómo hacerlo.»


Conviene recordar que los cámpings situados en la desembocadura del río Tordera realizaron en años anteriores ampliaciones, en algunos casos sobre terreno rústico y en zonas que a Agencia Catalana del Agua considera inundables.

En otro párrafo se explicita que «los grupos municipales en el Ayuntamiento tendrán que tomar una decisión pronto» en el sentido de si se legalizará o no parte de los espacios que ocupan. «Hay posturas divergentes y, por este motivo, ICV-EUiA de Blanes y Batega per Blanes han acordado hacer un acto informativo abierto a toda la ciudadanía, para explicar cuáles son las propuestas y para saber qué opinan los vecinos de Blanes y los sectores implicados. Todo ello, con la finalidad de tomar la decisión final, que defenderemos en el Pleno Municipal cuando se lleve la propuesta».

Notícia relacionada: «Ultimàtum de Blanes als càmpings en situació il·legal», enwww.cataloniatoday.cat