Primer recordeu lo de la canonada d'ATLL per la Tordera, de Blanes a Cardedeu...
Recull d'enllaços sobre les obres d'ATLL a la Tordera entre Blanes i Cardedeu
Entrevista a RTV Cardedeu per les obres que estan arrassant la Tordera
CSM 21/7/2010
Recordeu per a què es va fer la dessaladora de Blanes...
https://aca-web.gencat.cat/aca/documents/ca/sensibilitzacio/desal_Tordera/dessalinitzacio_es.pdf
http://www.atll.cat/es/page.asp?id=142
http://www.ccmaresme.cat/document.php?id=7969
Recordeu que dessalar costa molts diners, per això gairebé no es fa mai tot i tenir les plantes de Blanes i El Prat preparades, treure aigua de l'aqüífer i rieres és gairebé gratis i no es veu, ara llegiu aquestes dues notícies i feu 2+2... que tremoli La Tordera!!!...
El govern reduirà “dràsticament” el transvasament del Ter
El Punt Avui 22/10/2016
JOAN OLLER - GIRONA
El govern reduirà “dràsticament” el transvasament del Ter i aposta per reutilitzar l'aigua de l'àrea metropolitana per carregar l'aqüífer del Llobregat. Així es va manifestar ahir a Girona el conseller de Territori, Josep Rull, fent seves unes paraules del president de la Generalitat durant el debat de política general per deixar clar quin serà l'objectiu del pla per reduir el transvasament. Rull va assegurar que Catalunya “té un deute amb el Ter” i que el pla per reduir la pressió que rep el riu girarà al voltant de tres grans eixos: estalvi, reutilització i dessalinització. Sobretot, es vol impulsar la planta regeneradora del Prat, actualment infrautilitzada, i que té capacitat per tractar fins a 70 hectòmetres cúbics d'aigua anuals. Rull va subratllar que Catalunya s'emmirallarà en el model “d'aigua de quilòmetre zero” que ja s'aplica en altres països. Es preveu crear una taula sectorial amb ajuntaments, regants i entitats de les comarques gironines, que el conseller Rull convocarà per primer cop aquest novembre que ve, amb voluntat de “tenir en compte el territori” a l'hora de planificar les accions. D'entrada, damunt la taula ja hi ha el compromís de reduir el transvasament dels 166 hectòmetres cúbics anuals actuals als 140 en un any i mig. L'estratègia implica, sobretot, reduir la dependència del Ter que té Barcelona i “diversificar les fonts d'abastament” per carregar l'aqüífer del Llobregat. Es farà a partir de l'estalvi, la reutilització i la dessalinització, insistint en “la regeneració de l'aigua”.
Principi d'acord entre el govern i la CUP per poder recuperar ATLL
El Punt Avui 22/10/2016
Revertiran la privatització de la companyia si el Suprem ratifica la nul·litat de la concessió a Acciona
Estudien la manera d'incloure la previsible indemnització als comptes
E. ANSOLA / Ò. PALAU - BARCELONA
El govern vol recuperar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat. Aquesta és la seva intenció ferma, i així s'hi compromet en el principi d'acord a què ha arribat amb la CUP en el marc de la negociació per al pressupost del 2017, si bé el debat ara és com es fa front a l'alt cost que previsiblement suposarà la reversió de la privatització. De fet, tot plegat està supeditat en última instància al que digui la justícia, en aquest cas a la sentència definitiva que ha d'emetre el Tribunal Suprem, s'espera que en un termini de cinc o sis mesos com a màxim, que, si ratifica la del TSJC del juny del 2015, declararà nul·la la concessió que el govern va atorgar a Acciona per 50 anys a final del 2012, quan es va vendre o privatitzar tot un seguit de béns i serveis públics per complir els límits de dèficit imposats per Brussel·les i Madrid.
Tant des de la CUP com des de Territori i Sostenibilitat es dóna per fet l'acord en el què, fet que no sorprèn si es té en compte que en la llista de concessions per poder aprovar els comptes del 2016, que l'executiu va fer pública a principi de juny per airejar els detalls d'una negociació amb els cupaires que acabaria sent fallida, ja figurava aquesta proposta. De fet, a més, una de les propostes de resolució que JxSí i la CUP van aprovar en el debat de política general fa dues setmanes ja instava el govern a promoure, un cop avaluades les repercussions de la sentència, la modificació de la llei 10/2011 de simplificació i millorament de la regulació normativa, a fi de garantir la “gestió directa de tots els elements de la xarxa d'abastament d'aigua en alta”.
Això sí, els uns i els altres estan parlant ara del com, que dependrà del que disposi la sentència. Si ordena l'anul·lació total del contracte i prou, no hi ha problema perquè el govern torna a tenir les mans lliures, i no convocaria cap nou concurs. Però el jutge també pot obligar a posar a licitació de nou la concessió, davant la qual cosa fonts del departament expliquen que s'avindrien a no fer-ho, o en tot cas a no fer cap adjudicació. Es veu molt improbable que la sentència atorgui l'adjudicació a Agbar, l'altra companyia que aspirava a controlar ATLL i que va presentar recurs després que un ens de garanties de la mateixa Generalitat, l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals, conclogués que la decisió estava mal presa. I és que la resolució inicial del TSJC parla d'un vici del concurs ja des de l'inici, perquè el seu plantejament estaria en contradicció amb la llei de contractes del sector públic.
Vist això, la discussió ara és com es reflecteix tot plegat en els comptes del 2017, d'on surten les partides per fer front a la indemnització que s'haurà de dur Acciona i quina quantitat s'hi preveu. En una compareixença al juliol al Parlament, el secretari d'Economia, Pere Aragonès, va explicar que d'entrada caldria tornar els diners que Acciona havia abonat en rebre l'adjudicació, uns 330 milions. Això sí, ell mateix elevava la xifra a pagar a uns 400 milions, depenent del moment de la sentència, si Acciona reclama també el lucre cessant. Si no esperés la sentència i decidís resoldre unilateralment el contracte, llavors sí que hi hauria dret a danys i perjudicis i la factura ascendiria a uns 1.150 milions. En tot cas, Aragonès va dir el mateix dia que el govern no preveia cap partida específica en el pressupost del 2017, tot i que la CUP vol totes les garanties que, si la resolució judicial ho permet, el govern podrà recuperar el control d'ATLL.
El problema d'incloure una partida nova de 400 milions al pressupost és que aquesta xifra ja supera ella sola el dèficit permès el 2017, en principi el 0,3%, així que el govern haurà de fer mans i mànigues per quadrar els comptes. L'executiu ja disposa de les previsions d'ingressos que enviarà l'Estat pel model de finançament; és a dir, les bestretes del 2017 i les liquidacions de l'exercici del 2015, que en un context de creixement econòmic seran majors que les del 2016, tot i que la rebaixa del límit de dèficit eixugarà en la pràctica la possibilitat de disposar de recursos extraordinaris. D'aquí que des del govern ja s'avanci que els comptes del 2017 seran similars al projecte per al 2016 que va tombar el Parlament.
LA XIFRA
400 milions haurà de pagar el govern a Acciona per recuperar la gestió d'ATLL en cas que ho permeti la sentència del TS.
diumenge, 23 d’octubre del 2016
Quan 2+2 fan 4... sobre ATLL, el cabal del Ter i la canonada Blanes-Cardedeu...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada