dijous, 13 d’abril del 2017

Algunes notícies per llegir 11-13/4/2017...

El Síndic de Greuges insta l’Ajuntament a retirar l’abocador de pneumàtics
Ràdio Arenys 12/4/2017

A la finca s'acumulen 5.000 pneumàtics (foto: Ajuntament)

Considera que cal fer una actuació ‘urgent’ davant del risc que comporten tant per la salut com pel Medi Ambient. També critica l’Agència de Residus de la Generalitat per haver omès la seva responsabilitat en aquest tema.

El director de Territori del Síndic de Greuges, Francesc Vendrell, ha explicat que s’ha demanat a l’Ajuntament d’Arenys de Mar que exerceixi la competència que li atribueix la llei i netegi l’abocador incontrolat de pneumàtics. Vendrell afirma que l’administració local hauria d’haver fet alguna cosa, sobretot perquè es té constància d’aquest ‘abocador’ des del 2002. Des del Síndic de Greuges diuen que l’Ajuntament no s’hauria de limitar a iniciar procediments per requerir a la família la retirada dels pneumàtics i que el que hauria d’haver fet és actuar subsidiàriament. El Síndic de Greuges també ha instat a l’Agència de Residus de Catalunya que faci les actuacions pertinents d’assistència i cooperació per restituir el medi, regenerar l’espai degradat i garantir la salut i seguretat publiques.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, diu que des de l’Ajuntament s’han fet les passes que tocaven i que no es descarta actuar subsidiàriament si la família no fa res al respecte. Martín afirma que els hereus del propietari del terreny tenen el deure de conservació, ja que de moment, no han rebutjat l’herència. Tot i això, podria haver-hi algun canvi d’opinió perquè una de les filles ha fet saber a l’Ajuntament que estaven a punt de prendre una decisió en ferm. Martín diu que l’Ajuntament disposa de diversos pressupostos per fer una actuació subsidiària que van des dels 70.000 als 200.000 euros.


Molt repetiu a tots els mitjans... aquí un petit resum i podeu accedir al contingut clicant l'enllaç...

La Vanguardia 11/4/2017

Critica a las administraciones implicadas por haber omitido durante años su responsabilidad frente a los riesgos para el medio ambiente y la salud


El Síndic renya l'Ajuntament d'Arenys de Mar per no haver netejat l'abocador amb 5.000 pneumàtics
Ara.cat 11/4/2017

Demana a l'Agència de Residus "cooperació per restituir el medi ambient, regenerar l'espai degradat i garantir la salut i la seguretat públiques"


El Síndic reclama que es retirin els pneumàtics
El Punt Avui 13/4/2017




Extingit l’incendi en un empresa del polígon Mas Roquet de Palafolls
Blanesaldia.com 13/4/2017

 Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, al voltant de les 00.37 hores d’aquesta matinada, l’incendi a l’empresa de reparació i manteniment d’autocars de Palafolls (Maresme), ubicada al polígon Mas Roquet. Els efectius, que van controlar el foc poc abans de les 23 hores, s’han anat retirant del lloc paulatinament.

Segons dades actualitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), a causa de l’incendi finalment van ser tres els treballadors que es van evacuar a l’hospital de Blanes amb símptomes d’intoxicació de fum i un d’ells amb cremades de tercer grau als braços. A banda, tres bombers també van requerit assistència sanitària, dels quals dos van ser evacuats al mateix hospital, però ja van ser donats d’alta.

 Policia Local de Tordera

L’incendi, ha cremat totalment una nau de 1.200 m2, quedant parcialment afectada l’estructura. A l’interior han cremat set autocars, una caravana, una moto, quatre elevadors, a banda d’eines i material divers. A més, també ha resultat afectat parcialment un autocar que hi havia a l’exterior.

L’ empresa afectada es dedica a la reparació i manteniment d’autocars si està ituada a la carretera N-II quilòmetre 680,6 al terme municipal de Palafolls (Maresme). El bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’incendi ahir a las 18:35 hores.

 Bombers de la Generalitat

En el moment de l’incendi, tots els treballadors de la nau de reparació d’autocars han pogut sortir. Així mateix, també s’han desallotjat preventivament les dues empreses contigües.

En les tasques d’extinció han treballat 25 dotacions dels Bombers de la Generalitat (2 autoescales, 17 vehicles d’aigua, 5 vehicles lleugers i de comandament i el Punt de Trànsit). A més, també han treballat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local, 3 ambulàncies del SEM i Protecció Civil.

Bombers de la Generalitat


Incendi a un taller de planxa i pintura situat al terme municipal de Palafolls.


Dos ferits després d'estavellar-se al bosc amb un ultralleuger
Diari de Girona 12/4/2017

L'accident aeri va produir-se en un bosc proper al Club Aeronàutic de Sant Feliu de Buixalleu

L´ultralleuger sinistrat a Sant Feliu. bombers de la generalitat

Una parella va resultar ferida després d'estavellar-se amb un ultralleuger aquest diumenge a Sant Feliu de Buixalleu. L'accident aeri va produir-se en un bosc proper al Club Aeronàutic d'aquesta població del Baix Montseny.

El succés es va desencadenar pels volts d'un quart de set de la tarda, els Bombers van rebre l'avís des de l'aeròdrom mateix que els alertaven que un ultralleuger havia caigut enmig d'una zona boscosa propera a les instal·lacions, ubicades a tocar de la carretera que uneix Hostalric amb Arbúcies.

Ràpidament s'hi van desplaçar els Bombers, el SEM i els Mossos. Quan hi van arribar els serveis d'emergències, els dos ocupants -un home de 48 anys i una dona de 40 de nacionalitat espanyola- ja es trobaven fora de l'aeronau en un camp de blat, segons van informar els Bombers. Ambdós van patir ferides lleus i van ser traslladats a l'hospital Trueta de Girona.