dissabte, 1 d’abril del 2017

Algunes notícies per llegir 31/3/2017 i 1/4/2017...

El ple de Blanes es compromet a tenir obert tot el camí de ronda l'any 2019
Diari de Girona 1/4/2017

Es tracta d'un recorregut de 3,4 quilòmetres que va des del port blanenc fins a Lloret de Mar


El camí de ronda de Blanes podria estar completament obert l'any 2019. O almenys aquest va ser el compromís que va adquirir dijous passat el ple municipal, després d'aprovar la moció presentada per ICV-EUiA i Batega en la qual s'instava l'equip de govern (PSC, ERC i CiU) a «programar les actuacions necessàries per tal de reobrir i tenir en funcionament els 3,4 quilòmetres –del port fins a Lloret de Mar– de camins de ronda a Blanes el 2019». «Actualment, prop de 2 quilòmetres estan privatitzats, alguns metres s'han destruït per fer-hi xalets i quasi 500 més estan sense senyalitzar», va explicar el regidor ecosocialista Víctor Catalan, qui va reclamar, sobretot, l'obertura del tram d'1,6 km que passa per Pinya de Rosa, una propietat privada que es troba dins un Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) des del 2003.

Fa anys, l'Ajuntament i la propietat de la finca van signar un conveni en què, entre els seus punts d'obligacions mútues, hi constava la cessió, obertura i execució del Camí de Ronda entre el límit amb cala Bona i fins a Treumal. «Actualment, aquest conveni és inviable, perquè les condicions que posaven els amos per fer el camí era ampliar el Mas del Sol i això no ho podem fer perquè depèn de la Generalitat», va explicar la regidora d'urbanisme, Pepa Celaya (PSC), qui va afegir que en el nou POUM –que es portarà a votació en el ple d'aquest mes– es preveu fer passar aquest tram de camí pel «frontal marítim» d'aquest paratge. «Afecta la zona privada i, en el moment en què es pugui fer, s'haurà d'expropiar i això costarà bastants diners», va remarcar la regidora socialista.

Arran de la «inviabilitat» d'aquest conveni, Catalan va proposar tirar pel dret aplicant la llei de costes i obligar la propietat privada a habilitar un pas, tal com va fer Lloret de Mar amb la finca privada de Can Juncadella. «Demanem que es faci un estudi global de tot el camí per identificar com està jurídicament cada tram», va reclamar Catalan.

Sobre la resta del camí de ronda, Celaya va recordar que el tram nord que va de cala Bona a Lloret està previst que s'obri abans de l'estiu, després que s'hagin realitzat els treballs per desbrossar i talar els arbres que tallaven el camí. «Costes de l'Estat va obrir la porta –tancada des del 2009– i ara només falta fer la barana», va explicar Celaya. Aquest camí arriba als jardins de Pinya de Rosa, on hi ha una porta que impedeix el pas. Pel que fa a la part sud, que va de cala Bona en direcció a Blanes, la regidora va dir que, finalment, s'haurà d'obrir després de l'estiu per no afectar els visitants amb les obres. Aquest tram, que anirà fins al carrer Ermita, limita amb el Jardí Botànic Marimurtra i inclourà un mirador arran de mar.

La moció va ser aprovada amb 20 vots a favors i el vot contrari del regidor del PP, Salvador Tordera.


Oposició veïnal a la construcció d'un hotel a Santa Maria de Llorell a Tossa
Diari de Girona 31/3/2017

Volen posar un contenciós contra l'Ajuntament per evitar aquest complex a la urbanització

La possible construcció d´un hotel d´entre 90 i 100 habitacions a la urbanització Santa Maria de Llorell a Tossa de Mar ha provocat una forta oposició per part dels veïns de la zona que, de moment, estan disposats a portar l´Ajuntament als jutjats.

Tot va començar a l´últim ple municipal de principis de març quan, per unanimitat, es va aprovar una proposta de modificació del pla d´ordenació urbanística municipal per tal de refer l´accés a aquesta urbanització residencial i que inclou la possible construcció d´un hotel de tres o quatre estrelles en uns terrenys privats. Segons va explicar el regidor d´urbanisme, Manuel Mohedano (TU), per fer-ho caldrà enderrocar dues infraestructures construïdes entre els anys 60 i 70 ubicades a l´entrada de la urbanització i que actualment es troben en «desús i en estat de conservació deficient». Es tracta d´un restaurant i un espai comercial.

Una proposta de la qual els veïns «no en sabien res», segons va denunciar ahir a Diari de Girona la presidenta de la comunitat, Gemma Cabanell. «Ningú ens ha informat de res, i tot el que sabem és per la premsa», va lamentar la portaveu dels veïns de Santa Maria de Llorell. «Som més de 600 propietaris i pràcticament el 90% s´oposen que es faci un hotel», va afegir. Aquesta urbanització no està recepcionada per l´Ajuntament i, per això, Cabanell va remarcar que el manteniment i altres serveis els cobreixen els residents. «La depuradora pot donar servei als veïns però no a tot un hotel», va advertir la presidenta de la comunitat, entre altres perjudicis, com la «pèrdua de tranquil·litat i de privacitat» dels residents. «No ens aportarà cap benefici, sinó tot el contrari», va criticar Cabanell.

De moment, ja han posat el cas en mans d´advocats, que aquesta tarda tenen previst reunir-se amb els propietaris de la urbanització per informar dels pròxims passos a seguir. Preveuen presentar al·legacions a l´acord de ple, i en cas de ser rebutjades, presentar un recurs contenciós administratiu contra l´ajuntament de Tossa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). «Ens sentim indignats per com s´ha portat tot això. L´Ajuntament no ens ha tingut cap consideració», va criticar Cabanell.

Resposta del regidor

Per la seva part, Mohedano va explicar que els veïns poden consultar la proposta perquè es troba en exposició pública, i va recordar que es tracta d´una aprovació inicial . «Falta l´aprovació provisional, la definitiva, que urbanisme doni el vistiplau, que es presenti el projecte d´obres i que s´atorgui la llicència d´obres», va detallar l´edil d´urbanisme, qui va afegir que els veïns «no ens han trucat» i encara no han presentat al·legacions.


Tossa realitzarà diverses millores urbanístiques a primera línia de mar
Diari de Girona 1/4/2017


L'Ajuntament de Tossa iniciarà la setmana que ve la substitució d'11 arbres a primera línia de mar, al tram de l'avinguda Sa Palma que uneix el Club Nàutic amb el passeig de Mar perquè aquests arbres estan aixecant el paviment d'un aparcament públic. Segons va informar ahir el consistori, durant l'actuació s'aprofitarà per asfaltar de nou l'aparcament i la calçada, i per millorar les voreres amb la instal·lació d'un passamà d'acer inoxidable; i el canvi d'il·luminació, amb la instal·lació de 12 fanals més eficients. Concretament, els arbres, que són 11 oms i moreres, se substituiran per 12 tamarius, un arbre més propi i adaptat a aquell entorn i amb poca afectació al paviment.



Santa Susanna aspira a ser sede de la célebre carrera de obstáculos Strong Viking
La Vanguardia 31/3/2017

Una de las más populares que se celebra en Holanda, Dinamarca, Alemania y Bélgica y atrae a unos 10.000 participantes en cada edición

Espectacular prueba de obstáculos Strong Viking (Aj. Santa Susanna)

El Ayuntamiento de Santa Susanna (Maresme) se encuentra en conversaciones con los organizadores de la carrera de obstáculos Strong Viking para acoger esta prueba en un futuro. Este evento deportivo, que ya se celebra en países como Holanda, Dinamarca, Alemania y Bélgica, atrae a unos 10.000 participantes durante los dos días que se celebran las diferentes tandas.

Este tipo de competición goza actualmente de una gran popularidad como demuestra el gran poder de convocatoria de otras pruebas similares como por ejemplo la Spartan Race, que ya se celebra en España.

Santa Susanna busca atraer turistas con la carrera de obstáculos Strong Viking (Aj. Santa Susanna)

Los organizadores de la Strong Viking ya han visitado Santa Susanna para conocer el terreno y está previsto que próximamente vuelvan al municipio para concretar otros detalles necesarios para la prueba. Por su parte, desde el Ayuntamiento se muestran optimistas y esperan poder acoger este evento, ya que atraerá gente de toda Catalunya y España principalmente, pero también situará el nombre de Santa Susanna a nivel internacional.


El ple de aprova el canvi de planejament q permetrà importar residus orgànics a una possible planta de biogàs