dijous, 8 de juny del 2017

Algunes notícies per llegir 6-8/6/2017...

Les dues primeres notícies són del mateix mitjà local i totes dues van acompanyades de fotografies dels mateixos camps, una maca quan es vol promocionar com a destinació i una dolenteta quan es vol edificar... curiós, oi?...

Properament s'obrirà el pas a la Platja de la Riera, afectada pels darrers temporals
Ràdio Pineda 8/6/2017


L'Ajuntament de Pineda està movent sorra de la Platja de Pineda i l'esta portant i distribuint a la zona que va quedar afectada pels darrers temporals segons ha explicat l'alcalde pinedenc. Les llevantades de la passada tardor van emportar-se sorra d'alguns sectors de la façana marítima, especialment, a la Platja de la Riera, mentre que els mateixos temporals van aportar sorra en sectors com ara la Platja dels Pins o bé la Platja de Poblenou. Justament, algunes retroexcavadores agafen sorra del sector més proper a Poblenou per portar-la a la Platja de la Riera, un cop l'Estat central ha construït l'escullera de pedra. L'alcalde de Pineda també ha explicat que aquest dijous es fa una reunió tècnica per valorar com es pot obrir el pas a la zona afectada pels temporals, i ha anunciat que a l'estiu s'obrirà un pas, encara provisional, pels banyistes. Xavier Amor ha dit que les obres de restauració del passeig de mar començaran després de l'estiu perquè no és compatible les obres amb la temporada turística en temporada alta. El pas encara es troba tancat fins a fer les actuacions per dotar el sector d'enllumenat públic i alguns serveis. Xavier Amor també ha explicat que, com l'any passat, els serveis públics de lavabos que instal.len les guinguetes estaran oberts a qualsevol ciutadà que ho necessiti.


El govern defensa que el projecte per desenvolupar el PP1 continua obert, i l'oposició ho qualifica d'"engany"
Ràdio Pineda 7/6/2017


L'alcalde de Pineda ha dit que el projecte per desenvolupar urbanísticament el PP1 «continua endavant buscant alteratives amb nous promotors perquè aquesta zona tingui usos comercials, residencials i una zona verda al costat de la Riera». Xavier Amor ha dit que és un projecte que ja es va projectar fa 25 anys i cap alcalde fins ara l'havia intentat tirar endavant. Els inversors francesos del grup JPB Investissement no han aconseguit el 51% dels drets dels terrenys i per tant, segons ha explicat l'alcalde «el govern municipal fa temps que treballa amb altres vies de negociació amb altres possibles inversors». El grup francès preveia urbanitzar aquesta àrea comercial i d'habitatge amb una inversió de 40M€. Aquesta àrea té diversos propietaris de diversos perfils que comporta una dificultat per aglutinar en una única junta de compensació el pla parcial.

També a l'equip de govern, Francesc Horta del PDeCAT, ha dit que ja treballen per a poder trobar altres grups empresarials que es puguin interessar per tirar-lo endavant. També ha dit que «no s'ha de descartar fer el projecte per polígons si és necessari» i han demanat suport a la Generalitat per tirar endavant el projecte comercial. Francesc Horta ha insistit en que ha d'anar acompanyat d'un estudi i d'ajuts per potenciar el comerç local del centre de Pineda i Poblenou.

Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Pineda lamenten que es donés per feta una actuació que en dos anys no ha aconseguit disposar dels terrenys necessaris per començar a treballar. També lamenten que en el seu moment anés acompanyat d'un anunci de la creació de fins a un miler de llocs de treball, que han qualificat «d'electoralista». El portaveu d’ERC, Pere Aragonès, ha dit que per fer tot el projecte de cop «cal el consens de tots els propietaris i això té costos i riscos i no es fàcil posar a tothom d'acord». Ha dit que el projecte només tirarà endavant si es fa per parts.

Diego Sánchez, del PP, ha afirmat que “el PSC va fer servir l'anunci com a eslògan electoral i ha dit que cal desenvolupar aquell espai». Ha recordat, que el PP «va donar-hi suport en el seu moment, però ara se senten enganyats».

Josep Lluís Fernández, de Pineda Sí Pot, ha dit que «no es pot jugar amb promeses que no es compleixen perquè això provoca decepció» i ha afegit que «si el projecte per desenvolupar el PP1 no era sòlid, no es podia fer públic».

El regidor portaveu d'Iniciativa-Esquerra Unida, Marcos Ortega, ha dit que «moltes persones van confiar en trobar feina amb aquest anunci» i també ha dit que «aquest anunci només es pot fer quan es disposés dels terrenys necessaris per tirar-lo endavant».

El regidor de Ciutadans, Xavier Lacruz ha dit que «Pineda necessita inversions» i la valoració que fa de la retirada del grup francès «és negativa». Ha afegit que la valoració política «és que el PSC va prometre llocs de treball amb un projecte que ara per ara,no podrà tirar endavant».

El regidor d'Urbanisme i Grans Projectes, Jordi Masnou, ha explicat que la firma francesa JPB Investissement «no s'ha retirat del tot» però que l'Ajuntament treballa alhora amb altres vies. El regidor d'Urbanisme ha explicat que paral·lelament, l'Ajuntament està mantenint reunions amb d'altres possibles inversors, que després, alhora haurien d'arribar a un acord amb els propietaris.
El regidor d'Urbanisme ha recordat que el model de desenvolupament del Pla Parcial Número 1 ha de complir determinats requisits, i que «això no ha canviat»: «adequar-se a un model urbanístic que inclogui habitatge amb zona comercial, que inclogui una gran zona verda a l'entorn de la riera de Pineda i que faci de nexe entre Pineda Centre i Poblenou». En aquest sentit, ha explicat que ha d'encaixar amb el projecte global de municipi i també ha dit que «ha de ser compatible i complementari amb al comerç local». En aquest sentit, ha insistit que «no s'hi val tot», ja que és important «el tema normatiu, urbanístic i de planejament, tant amb la normativa municipal com amb la Generalitat».


Ports pinta un nou carril bici a la platja de Picòrdia que treu espai de pas pels vianants
Ràdio Arenys 8/6/2017

El carril comença on hi ha l’estació impulsora d’aigües residuals

Aquest pas de bicicletes era un dels aspectes que contemplats dins el projecte de remodelació de l’entorn de la Plaça de les Palmeres.

El carril comença on hi ha l’estació impulsora d’aigües residuals i continua fins creuar el pas de vianants que dóna cap l’antic Pòsit i la Casa del Mar, i acaba on hi ha els nous locals. Es dóna el cas aquest carril passa per la vorera i envaeix pràctiment tot el pas dels vianants. El cap de la Policia Local, Sebastià Górrriz, ha recordat que sempre que hi hagi un carril bici dibuixat la prioritat la té el ciclista i no qui va a peu.

A més, aquest matí també han posat unes pilones al final de les places de zona blava per protegir el carril.


Ràdio Arenys 6/6/2017

Els gossos podran gaudir de l'espai a finals de la setmana que ve (foto: ADPA)

El nou espai a la platja per a gossos a la Picòrdia s’obrirà segurament a finals de la setmana que ve. Ho ha anunciat la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, qui ha afegit que els animals hauran de portar un distintiu que se’ls donarà des de l’Ajuntament per poder accedir en el recinte.

L’espai s’habilitarà a la primera platja, a la banda dreta de la Riera direcció a l’estació de RENFE. Laia Martin diu que han optat per aquesta ‘zona de bany’ i no una platja per a gossos tal com s’havia fet a Sant Pol de Mar per evitar l’efecte crida d’altres municipis. De fet, l’espai estarà destinat a aquells gossos que estiguin en el cens de l’Ajuntament. Els seus propietaris hauran d’anar a buscar a la regidoria de Sanitat el distintiu que els permetrà accedir-hi i que serà un mocador de color vermell. Martín ha destacat que aquests dies hi ha hagut gent de fora de vila que ha trucat a l’Ajuntament preguntant si podien portar els seus animals a la platja i se’ls ha dit que no.

L’espai habilitat estarà separat de la resta de la platja mitjançant elements físics per tal que no causi molèsties a la resta d’usuaris de la platja. També es posarà unes boies a l’aigua perquè els gossos no nedin més enllà del tram permès. Tot plegat estarà vigilat per personal de Medi Ambient i de la policia de platges.

Fins ara, l’ordenança permet l’accés dels gossos a les platges a partir de les 8 del vespre fins a les 8 del matí durant la temporada d’estiu, entre l’1 de juny fins al 16 de setembre.  Ara tindran l’oportunitat d’accedir aquest espai habilitat que, segons la regidora, estarà instal·lat només durant la temporada estiuenca.



Cel serè i mar tranquil·la aquest matí a la zona costanera de , amb una mica de mar de fons del nord i suau vent de xaloc.

Perfil de características físicas y biogeoquímicas del agua sobre la plataforma continental, similar al de 2016 por estas fechas