dimarts, 25 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 24 i 25/7/2017...

Una embarcació s’incendia i s’enfonsa a prop de Sa Palomera de Blanes
Blanesaldia.com 25/7/2017

Protecció Civil

Un iot d’esbarjo de sis metres d’eslora es va incendiar la tarda d’aquest passat dilluns quan estava navegant al darrera del conjunt rocós de Sa Palomera, a la costa de Blanes. El tripulant i els dos passatgers –dos homes i una dona- que hi havia a bord van ser recollits sans i estalvis per un vaixell que fa creuers turístics de proximitat, que els va traslladar fins el port pesquer.

L’alerta es va rebre al centre operatiu d’emergències des de diferents fonts d’avisos quan passaven pocs minuts d’un quart de set de la tarda. Un cop els passatgers van ser deixats a port, van relatar que feia poca estona que havien sortit a navegar quan van detectar que alguna cosa no funcionava correctament. Al obrir la tapa del motor van comprovar com sorgien flames del seu interior, i per això van demanar ajuda a les embarcacions que passaven pel voltant, acostant-s’hi finalment el creuer Neptú.

Joaquim Llorens i Garangou

Mentrestant, el vaixell va continuar cremant, acudint-hi diferents efectius: l’embarcació de Protecció Civil Blanes, un vaixell d’emergències de la Guàrdia Civil i, finalment, el Sirius de Salvament Marítim. Mentre Protecció Civil s’encarregava de les tasques de contenció perquè cap altra embarcació s’hi acostés, la de la Guàrdia Civil va fer una primera intervenció amb mànegues d’aigua.

Protecció Civil

Per últim, va ser la intervenció del Sirius la que va acabar d’extingir el foc, remolcant el iot sinistrat fins on finalment es va enfonsar, a tocar de la part posterior del conjunt rocós de Sa Palomera. L’operatiu es va donar per tancat quan passaven minuts de 2/4 de 8 de la nit, i també va incloure la intervenció de dos efectius del SEM: una ambulància i un VIR, vehicle d’intervenció ràpida, que va fer un reconeixement als tres passatgers, comprovant que no els havia passat res greu, tan sols un lògic ensurt.

Protecció Civil

A causa que el iot d’esbarjo estava fet de fibra de vidre, al incendiar-se va provocar un fum negre molt intens, així com la clàssica i desagradable olor que genera aquest tipus de material al cremar. Això va despertar l’interès de blanencs i visitants, sobretot perquè la barca estava cremant a la part posterior de la platja on estaven muntats els efectes pirotècnics amb motiu del Concurs Internacional de Focs d’Artifici, que no va quedar afectat en cap moment pel sinistre.


darrere a . Una columna de fum negre s'alça damunt la platja

Erupció de Sa Palomera... Un vaixell....(no confirmat)

L'incident s'ha produït a 4h que comencin els focs de De moment s'en desconeixen les causes que han originat el foc a l'embarcació

Ara mateix a Blanes. Hores abans dels Focs 2017. Sembla que una embarcació s'ha estavellat contra les roques.


Fomento acaba las obras de un enlace y una intersección en la N-II en Tordera
El Vigía 24/7/2017


Se han invertido 6,94 millones de euros para eliminar un tramo de concentración de accidentes

El ministerio de Fomento ha finalizado las obras de mejora de trazado y reordenación de accesos en una intersección y un enlace de la carretera N-II en el término municipal de Tordera.

La actuación ha consistido en la adecuación del enlace situado en el kilómetro 685,8 para mejorar sus características y en la remodelación de una intersección en el kilómetro 684,1 para transformarla en un enlace a distinto nivel, ambos en la N-II.

De esta manera se ha incrementado la seguridad vial en dos puntos de una carretera muy transitada por donde circula diariamente una media de 21.000 vehículos. En el caso de la intersección del kilómetro 684,1, estaba identificada como tramo de concentración de accidentes.

Para ello, ha sido necesaria una inversión de 6,94 millones de euros, de los que 5,61 millones corresponden al contrato de obras y el resto a coste de expropiaciones, contratos de asistencia técnica para la redacción de proyecto y control y vigilancia de la obra.

Los objetivos de esta actuación han sido la sustitución de la intersección en T,  situada en el kilómetro 684,1 de la carretera N-II, por un enlace a distinto nivel con la construcción de un paso inferior, dos glorietas a ambos lados de la carretera, ramales de conexión y carriles de aceleración y deceleración. En las glorietas también se han reordenado los accesos anteriores directos a la carretera.

La remodelación del enlace situado en el kilómetro 685,8 de la N-II con la construcción un nuevo paso inferior, de manera que se mejore el trazado de la carretera y el gálibo vertical y horizontal bajo la estructura, que se aumente la longitud de los carriles de aceleración y deceleración, la reordenación de los accesos existentes, las paradas de autobús, etc.


La CUP exigeix la destitució de Narcís Piferrer d'Aigües de Blanes
Diari de Girona 25/7/2017

La Guàrdia Civil també determina que Piferrer va incomplir de manera «flagrant» el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat

La CUP de Blanes demana la destitució de Narcís Piferrer, conseller delegat d'Aigües de Blanes. Segons les investigacions policials, l'empresa mixta Aïgues de Blanes va fer, l'any 2011, 18 adjudicacions per un valor total d'1.014.899,47 euros de forma directa i sense convocar concurs públic. La investigació de la Guàrdia Civil també determina que Narcís Piferrer (també qüestionat per la gestió al capdavant d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) va incomplir de manera «flagrant» el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat.

Per tot això la CUP de Blanes, que actua en el procés judicial com acusació particular, creu urgent destituir del càrrec a Narcís Piferrer: «És intolerable mantenir com a Conseller delegat d'una empresa mixta com Aigües de Blanes a Narcís Piferrer. No ens val la presumpció d'innocència com excusa. Malauradament estem massa acostumats a no prendre mesures davant el menor indici de corrupció i ni que sigui per higiene democràtica hem de començar aplicar nous models d'ètica política».


Un incendi a l'AP7 a l'alçada de Sant Celoni ocasiona tres quilòmetres de cua
Nació Digital 24/7/2017

S'han cremat uns 400 metres quadrats de la vegetació de la mitjana de l'autopista

Cues a l'AP7 per un incendi a Sant Celoni | @infoautopista

Els Bombers de la Generalitat de Sant Celoni han estat activats a primera hora d'aquesta tarda a conseqüència d'un incendi a la mitjana de l'AP-7, a l'alçada del quilòmetre 110 i just al davant del pont de la Tordera i la zona industrial del Pont Romà, a tocar de l'empresa Arkema Química. El foc ha cremat prop d'uns 400 metres quadrats de vegetació.

L'extinció de l'incendi ha durant prop d'una hora i cap a un quart de cinc de la tarda la circulació per l'AP-7 s'ha tornat a normalitzar ja que ha calgut tallar-la, primer en sentit nord en direcció Girona i després en sentit sud en sentit Barcelona i Tarragona. Les retencions han arribat a ser de tres quilòmetres.