dilluns, 24 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 24/7/2017...

Retirada del fons marí de Blanes una xarxa abandonada de 100 metres de llarg i 500 kg de pes




L’ACA confirma una inversió per construir depuradores a les urbanitzacions d’Àgora Parc i Terra Brava
Ràdio Tordera 24/7/2017

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), després d’uns llargs i agònics anys de sequera econòmica, va confirmar la setmana passada en un comunicat una injecció de més de 2,4 milions d’euros per a diferents actuacions de sanejament a municipis de l’Alt Maresme. En concret, hi haurà diners per construir les esperades depuradores de les urbanitzacions Àgora Parc i Terra Brava de Tordera –al voltant d’1,2 milions i 1,1 milions, respectivament– i per a l’estació de bombament i impulsió del col·lector de sanejament en alta d’Arenys de Munt, fins a la depuradora que tracta les aigües residuals dels dos Arenys i Canet de Mar.
En el cas de Tordera, l’anunci de la futura construcció de les dues depuradores pendents es va rebre la setmana passada amb evident satisfacció. L’alcalde, Joan Carles Garcia, va recordar que la reclamació del consistori per resoldre el sanejament de les urbanitzacions s’ha allargat 14 anys.

Àudio

D’altra banda, el consell d’administració de l’ACA hi ha afegit dues accions més, amb una inversió més baixa que encara no s’ha facilitat: la redacció de l’estudi d’alternatives i el projecte constructiu del col·lector interceptor entre Canet i Arenys de Mar i el sanejament del nucli de Roques Blanques a Sant Pol de Mar.


ELS COMERCIANTS ASSUMEIXEN EL RESULTAT DE LA CONSULTA
Elmalgratenc.com 24/7/2017


L’Associació de Comerciants de Malgrat de Mar, contrària a la implantació d’una gran àrea comercial al municipi, assumeix el resultat de la consulta popular sobre el canvi de planejament del sector Escultor Clarà. Així ho han indicat a través d’un comunicat, on també expressa el seu agraïment cap a totes aquelles persones que hi han participat.

D’altra banda, l’entitat assenyala que “plana una nova incertesa sobre el futur del nostre sector, però alhora reafirmem el nostre compromís de seguir treballant dia a dia per oferir qualitat, servei i bon tracte al millor preu possible”.

Finalment, continua el comunicat, l’associació es mostra com a “pol de dinamització econòmica i social” i es compromet a seguir “donant vida i color als carrers del poble, creant oportunitats i llocs de treball -actualment més de 200 de manera directa- i participar del futur de Malgrat de Mar”.


Els comerciants veuen incert el futur del sector amb el SÍ a l'àrea comercial
Ona Malgrat 24/7/2017

L'Associació de Comerciants de Malgrat ha anunciat que assumeix i respecta el resultat de la consulta popular, en què 1.296 malgratencs i malgratenques dels 2.006 que van anar a votar van dir SÍ a l'àrea comercial que es proposa construir a Escultor Clarà. Tot i la incertesa que els comerciants diuen que ara els genera aquesta situació, asseguren que continuaran treballant de valent.

"Plana una nova incertesa sobre el futur del nostre sector, però alhora reafirmem el compromís de seguir treballant dia a dia per oferir qualitat, servei i bon tracte al millor preu possible", destaquen els comerciants en un comunicat que han enviat als mitjans de comunicació.

Des de l'associació asseguren que volen seguir sent "un pol de dinamització econòmic i social, donant vida i color als carrers del poble, creant oportunitats i llocs de treball". En aquest sentit, recorden que ara matreix els comerços del poble donen feina a més de 200 persones de manera directa.

Els comerciants també han agraït a les 2.006 persones que van anar a votar entre dijous i dissabte "la seva implicació en el procés participatiu".