dimecres, 27 de setembre del 2017

Algunes notícies per llegir 26 i 27/9/2017...

Així s'urbanitzen els espais naturals del Delta de la Tordera...

Adjudiquen les obres per fer l’itinerari del tram de Malgrat de la Ruta de la Tordera
Blanesaldia.com 27/9/2017


La junta de govern de Malgrat de Mar va adjudicar ahir els treballs del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els 17 municipis implicats. Els treballs s’han adjudicat per poc més de 104.000 euros a l’empresa Catalana d’Infraestructures i Serveis Associats CISA i es portaran a terme en 45 dies.

Els treballs inclouen la senyalització de la ruta per tot el municipi i diverses actuacions sobre el vial i els seus marges per la creació del dos trams de carril bici segregats del trànsit al camí de la Pomareda i sobre la mota de la Tordera.

El tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera s’iniciarà al mateix nucli urbà, concretament a l’estació de trens, i gran part del seu recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de costa, primer pel passeig de mar i després per la zona de reraduna del Camí de la Pomereda. Una altra gran part del traçat anirà en paral·lel al curs del riu de La Tordera, des de la desembocadura fins al municipi de Palafolls.

La major part del recorregut actual es troba barrejat amb el trànsit rodat i és per aquest motiu que el projecte proposa realitzar una segregació del trànsit amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris i fer que l’experiència de la ruta sigui molt més agradable. Així, es preveu segregar el trànsit al tram que passa pel camí de la Pomereda amb una barana de fusta que separarà el carril bici del camí i dels aparcaments que hi ha a tota la rereduna.

També se segregarà el trànsit al camí asfaltat que connecta la carretera BV-6001 amb els càmpings i tota la zona agrícola de Malgrat. Per fer-ho es desbrossarà tot el marge d’aquesta carretera i es crearà un camí paral·lel per on circularan les bicicletes i els senderistes.

Amb l’adequació d’aquesta ruta per al senderisme i el cicloturisme, L’Ajuntament pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni i diversificar l’oferta turística actual, contribuint a la desestacionalització.

La Ruta de la Tordera és un itinerari que enllaça el Montseny amb Malgrat de Mar de 66 km de longitud. En el projecte, a banda de Malgrat, hi participen els municipis de Blanes, Breda, Palafolls, Tordera, Fogars de la Selva, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Gualba, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Vallgorguina i Montseny. El tram de Malgrat de la ruta en un futur s’integrarà al projecte Vies Braves de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte és una iniciativa per a condicionar antics camins* paral·lels als rius per a senderistes i ciclistes.

*Fals!!!!

bastante fuerte en SE de Santa Coloma de Farners.Gi a las 13:06, magnitud 3.0. Detalles:

Un terremoto de 2,3 grados sacude la Selva sin causar daños
La Vanguardia 27/9/2017

El epicentro del sismo, que se ha notado hacia la una del mediodía, se ha localizado en Santa Coloma de Farners

El mapa que muestra el epicentro del terremoto registrado en la Selva (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)

Pasaban seis minutos de la una del mediodía cuando el Institut Cartogràfic de Catalunya, de la Generalitat, ha registrado un terremoto en la comarca de la Selva. El sismo, que no ha causado daños, ha tenido una intensidad de 2,3 grados en la escala de Richter.

El epicentro del seísmo se ha localizado al sur de la localidad de Santa Coloma de Farners, en Girona. No obstante, Protección Civil no ha recibido ninguna llamada de alerta ni desde este municipio ni tampoco desde Sils, Massanes, Arbúcies y Sant Hilari Sacalm.

El Institut Cartogràfic de Catalunya ha hecho un llamamiento a la ciudadanía que haya percibido el temblor que rellene este formulario. Catalunya es una zona con alto riesgo de sufrir terremotos. Sólo el año pasado se registraron una media de 800 temblores en diversas poblaciones catalanas.

Protección civil no ha recibido ninguna llamada de ciudadanos alertados por los temblores


Troben el baluard de la muralla a durant les obres del Passeig de dintre davant l'Ajuntament. Data del 1544-1545!


Comença el buidatge de la desembocadura de la riera
Ràdio Arenys 26/9/2017

Esl treballs es fan cada dos anys (foto: El Punt)

Divendres es van fer les cates de l'estat de la sorra que van confirmar que es podrà treure sense fer-ne un tractament posterior. L’actuació, que assumeix l’Ajuntament, es fa per aquestes dates coincidint amb l’arribada de la tardor i la temporada de pluges.

 Aquests treballs permetran obrir un canal de tres metres d’amplada des del rial de sa Clavella fins a la desembocadura. D’aquesta manera, en cas de pluges intenses que provoquin rierades, hi haurà pas lliure al darrer tram de la riera que desemboca a mar, on normalment s’acumula la sorra. La regidora de Medi Ambient, Laia Martín, ha explicat que aquest any l’empresa Artea serà l’encarregada de fer el buidatge de la sorra de la riera.

El buidatge de sorra s’acostuma a fer cada dos anys. Segons la regidora, no es necessita fer més sovint ja que, aquests últims anys, no hi ha hagut fortes precipitacions. L’Ajuntament disposa d’una subvenció del PUOSC de la Diputació de Barcelona per millorar i estabilitzar rieres i rials. El cost del buidatge i el tractament de la sorra serà de 35.000 euros.