divendres, 4 de maig del 2018

Algunes notícies per llegir 4/5/2018...

Ja estem a punt! La setmana vinent comença el cicle de tallers del projecte ISACC TorDelta! Dilluns 07 de maig 2018, a la Biblioteca de Tordera, de 17.00 a 20.00 h. construïm una visió conjunta de quin Delta volem!


Aquest és el nivell... No hi ha més preguntes Senyoria. Al·lucinant escoltar les perles d'aquests dos, vergonya aliena és poc...

Les llavors dels pollancres cobreixen de blanc els estanys de Can Torrent durant el mes de maig
Ràdio Tordera 4/5/2018

Descobrint Tordera torna a visitar l’espai natural dels estanys de Can Torrent acompanyat per en Sergi Fontseca que ens aprofita per parlar com es gestionen aquests espais protegits.





Pas endavant per finalitzar la ronda de circumval·lació de Tordera ... I més casetes unifamiliars a les planes al'luvials del riu...

Pas endavant per finalitzar la ronda de circumval·lació de Tordera
Ràdio Tordera 4/5/2018


L’Ajuntament de Tordera ha posat fil a l’agulla per completar la ronda de circumval·lació del municipi que actualment es troba inacabada. En el darrer plenari es va aprovar la modificació inicial del Pla General a l’àmbit del “Sector Centre” per desencallar la ronda de circumval·lació entre el Carrer Doctor Arana i la carretera de Fogars.

La construcció del vial té un cost de 350.000 euros. En un primer moment, els veïns havien de finançar el projecte, però finalment, els diners seran aportats per la diputació de Barcelona.  Explicava la modificació l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.


Aquesta modificació també proposa abaixar el volum edificable en aquesta zona. El sector preveia la construcció de blocs de pisos i ara es proposa la construcció de cases unifamiliars de planta baixa i un pis.


En setmanes vinent es farà una reunió amb propietaris per resoldre dubtes.

Tots els grups municipals van aprovar la modificació. Els polítics locals van valorar que la finalització de la ronda de circumval·lació millorarà la mobilitat del trànsit del poble i aplaudeixen que la modificació també proposi una reducció del 12% del sostre edificable a la zona. Escoltem Xavier Martin (PP), Salvador Giralt (SOM), Toñi Garcia (PSC), Xavier Pla (ERC) i José Carlos Villaro (regidor no adscrit)


El consistori preveu que la construcció de la ronda de circumval·lació podria ser una realitat en un breu termini de temps, sense concretar cap data.


Diari Maresme 4/5/2018

Niu de vespa asiàtica | Imatge: YouTube

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha informat que en els darrers dies s’han trobat exemplars de vespa asiàtica al municipi, concretament a la riera de Sobirans i a la zona del Torrent d’en Puig. Actualment està confirmat que aquesta espècie invasora s’ha estès pels parcs naturals del Montnegre i el Corredor, i del Montseny. Des del consistori arenyenc ha informat que prendran totes les mesures possibles per controlar aquesta plaga.

Fins ara, la vespa asiàtica s’havia instaurat sobretot al nord d’Espanya però cal recordar que, segons les últimes dades recollides pel Servei de Fauna i Flora de la Generalitat, aquest insecte va arribar l’any passat a cinc noves comarques catalanes: El Maresme, la Cerdanya, el Berguedà, el Bages i el Vallès Oriental.

La vespa asiàtica és una espècie invasora originària de la Xina, el nord de l’Índia i Indonèsia. És una espècie depredadora natural de les abelles de la mel. Va introduir-se a finals del 2004 a França, i posteriorment s’ha anat estenent a una velocitat estimada de de 100 km/any. Les comarques catalanes que pateixen més afectacions en el sector de l’apicultura són l’Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l’Estany i el Gironès. Actualment, aquesta espècie es troba ja plenament instal·lada a Catalunya.


BibliotecaArenysMar Hace 7 horas
Recordeu que avui a les 7 de la tarda fem la presentació de la Guia de Recursos 2018, on en Pere Alzina i Bilbeny ens explicarà coses sobre els nostres rials. No us ho perdeu!

Diari Maresme 4/5/2018

La Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar acull aquest divendres 4 de maig, a les 7 de la tarda, la presentació de la nova guia de recursos 2018, ‘Singularitats naturals del Maresme‘, on es recull part del patrimoni natural de la mateixa població. Així, a la guia s’hi pot trobar la roureda de roure africà de la Brolla de l’Abril, les formacions granítiques prehistòriques amb els rocs de Sant Magí, l’alzinar de Can Gibert, la posidònia oceànica, el pi de la cisa, entre molts altres exponents de la comarca del Maresme.

Des d’Arenys de Mar s’ha volgut destacar els rials del municipi, uns grans conductors de vida i és per això el biòleg, consultor ambiental i guia de natura Pere Alzina i Bilbeny serà l’encarregat de destacar alguns dels seus trets característics en el text que apareix a la publicació.