dijous, 26 de juliol del 2018

Algunes notícies per llegir 25 i 26/7/2018...

La trucada d'una veïna ens possa en alerta sobre captura ilegal d'ocells. Els agents no han pogut localitzar l'autor de la infracció però han intervingut ocells i material. Els ocells han estat lliurats als

I dic jo, si es demanen inversions, per què no aprofitar i retornar l'aigua al Delta i no llençar-la al mar?... L'alcalde, Xavier Amor, reclama a la Generalitat la finalització de la Depuradora i la substitució de l'emissari

L'alcalde, Xavier Amor, reclama a la Generalitat la finalització de la Depuradora i la substitució de l'emissari
Ràdio Pineda 26/7/2018


L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, (PSC) reclama a la Generalitat que finalitzi completament les obres de la Depuradora de l'Alt Maresme amb el tractament terciari de les aigües i la renovació del tub de l'emissari submarí. Es tracta d'un tub de més d'un quilòmetre de llargada que aboca les aigües depurades al mar.

En declaracions aquest matí a Ràdio Pineda, Xavier Amor ha agraït la bona feina que han fet des del Consell Comarcal i l'ACA en la reparació de l'emissari, i el fet que hagin actuat amb urgència. L'alcalde ha dit, però, que la solució definitiva passa per renovar completament el tub submarí, de més d'un quilòmetre de llargada. Xavier Amor ha dit que la Generalitat ha de finalitzar completament les obres de la Depuradora de l'Alt Maresme, i per això ha demanat una reunó urgent amb el director de l'ACA i el conseller damià Calvet. Xavier Amor ha dit que el tub avariat ja es feia servir per l'antiga decantadora, i està deteriorat pels anys.

Els efectes de la mala mar i els temporals provoquen danys en aquest tub i per això demana la seva substitució. Es descarta inicialment que els danys els provoqués cap vaixell perquè el tub està soterrat tres metres sota la sorra del fins marí


Javier Romera 25 jul.
"sense cap abocament a medi" 😏... A veure com expliquen que "sense reparacions" o "amb reparacions" l'emissari "aboca aigua residual al medi" constantment😏... es va fer per això🤔no?
Ajuntament de Pineda 25 jul.
REPARACIÓ FINALITZADA A LA PLATJA DELS PINS▶️BANDERA VERDA Ahir al vespre es va finalitzar la reparació de la canonada de l'emissari submarí situat a la Platja dels Pins. La reparació s'ha produït sense cap abocament a medi.

Resolta la fuita en l’emissari submarí a uns 200 metres de la costa de . Controls fets per evidencien que la qualitat de l’aigua és apta per al bany

És el moment de posar al mateix nivell els i els espais naturals protegits i ordenar-ne la gestió. Per això impulsem al la .

Javier Romera 25 jul.
Ojalà m'hagi de rectificar a mi mateix però pel que s'està dient i veient... El Govern aprova l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat dels Parcs Naturals, i no tots, no de Catalunya😏... i no val per a res així... Ojalà rectifiquin a temps.
Sostenible.cat 24 jul.
El Govern aprova l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya


Crema un terreny municipal al costat de la deixalleria
Ona Malgrat 25/7/2018

L'incendi ha cremat resta vegetal. El terreny afectat pel foc, ubicat al carrer Estany -just al costat de la deixalleria- és de l'Ajuntament i l'utilitza la Mancomunitat de l'Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids com a magatzem quan les instal·lacions estan plenes.


Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'incendi a les 14:47. De seguida s'han desplaçat fins al lloc dels fets efectius de la Policia Local de Malgrat de Mar i 6 dotacions dels bombers, que de seguida han encerclat el foc.

El Cos d'Agents Rurals també s'ha apropat al terreny incendiat per valorar in situ quines han pogut ser les causes del foc, que, per ara, encara es desconeixen.


Carme Ponsa Hace 22 horas
Gràcies a la ràpida intervenció de bombers i policia, en poc més de 5 hores es dona per finalitzat l’incendi produït en un terreny municipal del Polígon de