dimarts, 24 de juliol del 2018

Sobre la draga al Maresme 23/7/2018

Costes de l’Estat reconeix la plataforma Preservem el Litoral com a interlocutor vàlid per parlar d’actuacions que afecten la nostra costa
Ràdio Arenys 23/7/2018

La draga ha vingut diverses vegades al Maresme, especialment a Arenys (foto: El Punt)

Així ho ha destacat el regidor de la CUP d’Arenys de Mar i membre de l’entitat, David Caldeira, després de la trobada mantinguda amb la delegada de costes de l’Estat a Catalunya, Maria Toledano, per conèixer més detalladament el projecte  que el Ministeri de Medi Ambient vol tirar endavant a la comarca.

David Calderia ha explicat que la reunió d’aquest matí ha tingut per objectiu, entre altres, demanar explicacions sobre el projecte i les possibilitats que tenen per fer-ne al·legacions. Segons ha dit Caldeira, des de la Plataforma s’han ofert per aportar solucions al litoral maresmenc. De fet, ha valorat que per primera vegada des de Costes es reconegui que l’entitat és un interlocutor vàlid a l’hora de planificar i parlar amb el territori sobre les actuacions que s’hi faran.

Un dels aspectes que des de Costes s’ha remarcat a la plataforma és que sempre informen de totes les actuacions que fan al litoral als municipis corresponents. Segons Caldeira, aquest aspecte contradiu la versió d’alguns Ajuntaments que han manifestat ser sorpresos per les actuacions del Ministeri.

Caldeira ha manifestat que han exposat a Maria Toledano que volen aconseguir un projecte que segueixi un model sostenible amb el temps i racional econòmicament. Afegeix que cal exigir que els procediments sigui el correcte, sense al·legar que les actuacions són ‘d’emergència’, ja que això fa que no necessiti cap informe d’impacte ambiental. De moment, des de la plataforma no tenen previst fer cap més acció mentre no es faci res per part del Ministeri. Sí que es faran xerrades informatives al territori, com és el cas de la que es vol tirar endavant a Sant Pol per l’afectació que tindrà el projecte del litoral a la platja de les Banyeretes.

Plataforma Litoral hace 21 horas
En respuesta a 
El que més sorprèn és que per part de "Costas" se'ns digui que tota actuació que fan (urgències al Baix Maresme) la comuniquen als ajuntaments i aquests diguin, en la majoria dels casos, que no sabien ni que la Draga vindria al seu municipi ni què pretenia fer.


CUP El Masnou Hace 3 horas
Avui, el port del Masnou és més bonic i combatiu gràcies a les companyes de perquè diem i del 'Ministerio'. Milions d'€ llençats al mar!

Vídeo...
Mar Parés 21 jun.
Des d fa setm veiem la Draga amunt i avall xuclant sorra x llençar-la a la platja. Està carregant-se el fons marí, matant peixos, trencant les xarxes dels pescadors. Des del Maresme diem

0:36

Vídeo...
Mar Parés 23 jun.
La Draga segueix ben present al nostre litoral i nosaltres seguim dient pq cridem ben alt . Pareu de trinxar la nostra comarca ✊🏼✊🏼

0:17