dimecres, 5 de setembre del 2018

Algunes notícies per llegir 4-5/9/2018...

Lydia Chaparro Elias Hace 23 horas
Brussel·les demanarà explicacions al govern espanyol per l’extracció de corall vermell al litoral català És hora de posar fir al despropòsit impulsat pel

Lydia Chaparro Elias Hace 6 minutos
Respuesta de la Comisión a las preguntas sobre el Coral Rojo En resumen: El coral rojo está protegido y el debe adoptar medidas para garantizar que la explotación sea compatible con un estado de conservación favorable

Bon balanç inicial dels vedats de pesca compartits
Ràdio Palamós 4/9/2018

Barques de pesca de la flota palamosina.

Les confraries de pescadors de Palamós, Blanes i Roses estan contentes amb el funcionament dels vedats de pesca que van acordar fa cinc mesos. El seu objectiu és afavorir una activitat pesquera sostenible, en base al compromís de no feinejar en espais que engloben una àrea d'uns 500 quilòmetres quadrats. Són espais que, per les seves característiques biològiques i d'ecosistema, tenen un valor significatiu pel que fa a la reproducció de determinades espècies d'alt interès pesquer.

El pacte es va firmar l'abril d'aquest any i, passats cinc mesos, la valoració és molt bona. L'objectiu és recuperar les poblacions de peix i que les espècies es reprodueixin i creixin en tots els vedats. Palamós ha estat un port pesquer pioner en la preservació del recurs de la gamba. Aquest acord va més enllà i inclou altres espècies com l'escamarlà o el lluç, amb l'objectiu que també s'explotin de forma sostenible. Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós.

àudio

D'entrada s'han fixat tres zones de veda al nord. Tres caladors on es pesca escamarlà i gamba, incloent una zona que Roses ja havia tancat anys enrere, juntament amb un altre vedat pactat amb Palamós per afavorir la cria de l'escamarlà. A la zona sud, Palamós i Blanes acorden també tancar una zona per a la regeneració de l'hàbitat marí. Tot plegat serà objecte d'un estricte seguiment científic, a través de l'Institut de Ciències del Mar-CSIC. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad, a través del programa Pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim de Pesca.


llorenç planagumà 4 sept.
S'ha actualitzat la declaració de la Plataforma en defensa del Patrimoni Natural de Catalunya que agrupa entitats, col·legis professionals, centres de recerca i sindicats. 👇


Es considera que encara no s'ha aconseguit revertir el desmantellament de les polítiques de conservació de la natura que es van realitzar entre el 2008 i el 2014.


En respuesta a 
Molt interessant i útil pels qui beuen de pantà. I els aqüífers? Quan publicareu l'estat dels aqüífers? Després ens preguntem per què hi ha més gent al Maresme Nord o a la Selva marítima preocupada pels pantans que per l'aqüífer.

Els de les conques internes afronten el final de l'estiu amb un 85% de reserves


No oblideu que els municipis que més aposten pel turisme de sol i platja són els que més percentatge d'atur i menys qualitat de vida registren. I tot i això continuen trinxant els valors naturals que tenen i que tothom els diu que han d mimar, no massificar. Menys és més i millor

La PIMEC diu que la millora de l’economia catalana passa per aconseguir un turisme de més qualitat
Ràdio Calella 5/9/2018


Segons la patronal, és la via per allargar la temporada turística i l’estacionalitat de l’economia a Catalunya, en bona part basada a l’activitat turística. És un dels missatges que la petita i mitjana empresa catalana llança després de conèixer les dades d’atur del mes d’agost que constaten una reducció del 4,2% respecte el 2017.

Segons les dades publicades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, el mes d’agost es va tancar amb 380.718 persones inscrites als registres de l’atur a Catalunya, 16.667 menys que l’any anterior. Una xifra que la patronal de la petita i mitjana empresa catalana valora amb escepticisme exposant que continua sent elevada i produint-se de forma generalitzada a tots els sectors.

Aquesta dinàmica de disminució en el nombre de persones desocupades coincideix amb increments de l’afiliació a la Seguretat Social. Del 2,5% a Catalunya.

La PIMEC posa l’accent en la variació intermensual de l’atur, que augmenta el 3,1% a Catalunya en acabar el mes d’agost respecte el juliol. Un dels creixements més alts dels darrers anys. Això posa de relleu, segons l’empresariat, l’alta estacionalitat de l’economia catalana.

I davant d’això aposta per seguir treballant per tenir un sector turístic de més qualitat que pugui allargar la temporada i potenciar d’altres sectors productius menys estacionals.


Alguns municipis tenen seriosos problemes i haurien de començar a plantejar-se altres models de creixement. No competir amb Calella o Lloret a veure qui ho fa pitjor, sinó valorar i potenciar allò amb que Calella i Lloret no poden ni podran competir amb ells i els fa únics 😏


S'Agulla Educa. Med. Hace 14 horas
Finalment presentem els resultats de 3 projectes relacionats amb la pesca fantasma. Xerrada el 13 setembre i exposició fins al 21 de setembre a la US HI ESPEREM!

Enric Sagristà Hace 3 horas
Ja tenim el número de Blanes dels Quaderns de la a punt de ser presentat i en el qual he col·laborat amb la redacció d'un dels capítols! El dia 13 de setembre a la sala de plens de a càrrec d'en Joaquim Maria Puigvert de la a les 19:30h!