dilluns, 22 d’octubre del 2018

Algunes notícies per llegir 19-22/10/2018...

La Policía Local de Palafolls ha rescatat un cabirol atrapat en una finca i l'ha tornat al medi natural

Ràdio Palafolls Hace 2 horas
Rescaten un cabirol d’una finca situada a la urbanització de Ciutat Jardí de . - Foto: Policia Local de Palafolls



Javier Romera 20 oct.
És igual quantes vegades es digui i qui ho digui. NO ÉS problema de conscienciació, educació a les escoles, canvi climàtic, avisos, plans d'emergència o qualsevol dels tòpics repetits per no afrontar-ho, ÉS problema urbanístic i polític... quanta paciència de la Sra. Segura😏
AVAMET PREDICCIÓ 19 oct.
: Vos recomanem l'entrevista que s'ha fet des d' À Punt Notícies a Francesca Segura, catedràtica de Geografia Física, especialista en geomorfologia fluvial, hidrologia,...

Periodista: Arribarem a veure desaparèixer construccions (a zones inundables) per obligació? Sra. Segura: S'hauria d'arribar. Si volem evitar problemes com el que ha passat a Mallorca... (la cara ho diu tot) Conclusió final de la presentadora: Plans i conscienciació a escoles😏


Javier Romera 20 oct.
Pessic a pessic, que fa menys mal😏...
Aj de Malgrat de Mar 19 oct.
Les obres per allargar l'av Mediterrània fins al carrer Sant Elm comencen dilluns ➡Es tancarà l'aparcament davant cementiri i l'espai per a gossos ➡S'habilitarà un pas per accedir al cementiri ➡ Les obres duraran 3 mesos +Info👉 M:*

Javier Romera 20 oct.
😏...

S’arxiva la causa contra l’ADF acusat de provocar els incendis de l’any passat a Palafolls
Ràdio Palafolls 19/10/2018


Segons ha pogut saber aquesta emissora, el passat mes de setembre es va acabar arxivant la causa oberta contra l’ADF de Palafolls que va ser detingut el juliol de l’any passat acusat de provocar els diferents incendis, més d’una dotzena, que es van produir al nostre poble a l’inici de l’estiu passat.

Segons expliquen fonts judicials, un cop finalitzada la instrucció i dictat auto es va donar trasllat al ministeri fiscal per tal que acabés de presentar l’acusació corresponent o bé demanés l’arxivament del cas.

Segons aquestes fonts la fiscalia va decidir demanar l’arxiu de la causa oberta contra l’ADF. La manca d’acusació ha provocat el tancament de la causa.

Després de setmanes d’incendis provocats a la zona de Sant Lluís, la Policia Local de Palafolls, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, va detenir el voluntari que en aquells moments havia anat a col·laborar amb l’extinció d’un altre foc a la zona de Can Jordà.

Entre els mesos de maig i principis de juliol es van declarar una 15a de petits incendis al voltant de Sant Lluís. En la majoria de casos en un primer moment es cremava un contenidor  d’escombraries i quan l’atenció estava focalitzada en apagar les flames del contenidor, es declarava un petit incendi en el marge d’algun camí del barri, sobretot a la part del camí d’en Jordà, on en alguna ocasió, les flames van acostar-se perillosament a les cases.

Des del cos de l’ADF a l’Alt Maresme no han volgut fer declaracions, però han explicat que es el cos es reunirà per valorar com queda la situació després de conèixer aquest arxivament.


El Departament d'Agricultura i el sector pesquer acorden el Pla d'acció de la pesca d'arrossegament del litoral català.