dilluns, 12 de novembre del 2018

Algunes notícies per llegir 10-12/11/2018...

La majoria de vilassarencs concebem el nostre litoral com un tresor a preservar. Malauradament, en els últims temps s’hi han portat a terme actuacions molt perjudcials. 🗓️ El proper divendres Babord abordem aquest debat amb la Plataforma Preservem el Litoral. Us hi esperem!


Javier Romera 10 nov.
Si vas al medi natural (aquest tuit👇és NOMÉS per la ciutat) i la boseta de plàstic la tires o amagues entre la vegetació (que ho feu, porcs!!!, és una vergonya) a més a més de porc ets ignorant. Coses que passen quan els "rurals" fan d'urbanites i animalistes😏, no de rurals...
Agents Rurals 10 nov.
Si treus a passejar el teu animal de companyia, deixa els carrers ben nets! Els excrements que no es recullen afecten la convivència entre persones i animals. A la ciutat hi convivim tots: fem-ho amb respecte!


L’abella gegant de la resina arriba a Catalunya. El passat juliol se’n van trobar exemplars a dos llocs de Sant Celoni, un a la Garriga, i dos llocs més a Olot.


Tossa connectarà la xarxa de sanejament d’urbanitzacions amb la depuradora municipal
El Gerió Digital 9/11/2018

Es preveu com un projecte a llarg termini


L’Ajuntament de Tossa ha aprovat la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) per incorporar la construcció d’una xarxa de sanejament que va des de les urbanitzacions situades al sud del municipi (MarTossa, Santa Maria de Llorell i Llevadó) fins a la depuradora actual.

En aquest sentit, la modificació proposada defineix l’espai pel qual transcorrerà la canonada, que té com a objectius portar totes les aigües brutes a la depuradora municipal per evitar que s’aboquin al mar i optimitzar equipaments.

El regidor d’Urbanisme, Manu Mohedano, afirma que “l’actual equip de govern està compromés amb la millora del nostre medi, i dins aquest compromís de qualitat ambiental és imprescindible que les urbanitzacions suprimeixin els seus abocaments d’aigües residuals a rieres i al mar”. Mohedano reconeix que “no és un projecte que finalitzarà en un any, però és una aposta de futur que permetrà millorar la qualitat de les nostres costes i suprimir algunes de les depuradores existents, minimitzant així l’impacte i els punts d’abocament”.

Aquest actuació anirà lligada amb un projecte paral·lel d’ampliació de la depuradora municipal que portarà a terme el Consorci de la Costa Brava.

----------------------------------------------

Vallesanització

Javier Romera Hace 1 hora
Una nova paraula (i nou concepte) que segurament caldrà utilitzar molt aviat... Vallesanització😏

En respuesta a 
Des del Vallès demanem explicacions hahaha

jeje😜Metropolització està bé per generalitzar sobre l'expansió urbana, però no descriu correctament la transformació territorial d'algunes zones, sobretot quan parlem de vies de comunicació o polígons industrials més que de nuclis urbans... res a veure amb la seva gent, consti.

Creiem que us agradarà més besosització 😏

Bona aquesta per a la transformació del riu, però no del territori en general (en referència a les unitats de paisatge)... S'accepten alternatives en aquest sentit😜



Inici d’obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la BV-5122 amb el camí d’Hortsavinyà a Tordera
Ràdio Tordera 12/11/2018


La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la carretera BV-5122 amb el camí d’Hortsavinyà, a Tordera, un projecte que té un pressupost de licitació de 291.380 euros i un termini d’execució de cinc mesos. L’actuació vol millorar la seguretat viària en aquest punt donades les altes intensitats de trànsit, així com regular els accessos en aquest tram, especialment per els canvis de sentit amb seguretat dels vehicles procedents dels aparcaments del mercat dels diumenges de Tordera, situats al costat dret de la carretera.

Les obres comprenen la construcció d’una rotonda de 36 m de diàmetre exterior, amb renovació del ferm i adequació de la senyalització horitzontal, de codi i orientació a la normativa actual. L’actuació també comportarà una adequació i millora del drenatge existent, així com el soterrament de les línies de telefonia, a més de la instal·lació de nou enllumenat led de baix consum. 

La carretera BV-5122 enllaça Tordera amb Fogars de la Selva i Hostalric en un recorregut aproximat de vuit quilòmetres, seguint la plana d’inundació dreta de la Tordera. Al PK 0,650 intersecciona per l’esquerra amb el camí d’Hortsavinyà que dona accés a la urbanització Les Ferreres. Actualment aquests és de tipus “T” que disposa d’un carril central a la BV-5122 per a girs a esquerra.

En aquest tram de la a la BV-5122 la intensitat mitjana diària (IMD ) és de 7.277 vehicles, un 6,52% de pesants , i al camí d’Hortsavinyà de 1.188 vehicles amb un 7,32% de pesants.  El traçat del tram d’estudi és força pla i sensiblement rectilini, el que fa que alguns vehicles tendeixin a circular amb velocitat excessiva. No està permès els canvis de sentit a la cruïlla.

--------------------------------------------

Complex hybridization patterns in European pond ( Emys orbicularis ) in the Pyrenean Region


Javier Romera 10 nov.
Segur que heu escoltat més d'una vegada aquesta xorrada... "Hem perdut la tardor i la primavera, passem de l'estiu a l'hivern, i de l'hivern a l'estiu de cop perquè el clima està canviant"... Estan normalitzant falsedats contínuament i la gent s'ho empassa🤔 de debò s'ho creuen?