dimarts, 27 de novembre del 2018

Algunes notícies per llegir 26-27/11/2018...

Quina sorpresa😏 Abans formigonaran tot el litoral (ho justificaran per seguretat) que reconèixer l'error (que no a tot arreu es pot urbanitzar o accedir)... al temps.
despreniment de roques cami de ronda Cala Sant Francesc.

lidiabart     Hace 7 horas

Jordi Torallas   Hace 7 horas
Dijous a la fem menjadores per ajudar els ocells a afrontar l'hivern i els nens a conèixer l'entorn que els envolta!
Biblioteca Vall d'Alfatà Hace 23 horas
🔬I les activitats infantils d'aquesta setmana! 🔎🔎 RECORDEU!! CAL INSCRIPCIÓ

🤦‍♂️El lobby animalista ja és causa 1a (x davant d pèrdua d'hàbitats) d pèrdua d biodiversitat i espècies "protegides" a moltes viles i espais naturals del nostre país. Apostar x 1 moda basada en sentiments i en contra de tots els criteris científics és legítim però s'ha d'explicar
Marina Vall-llosada 26 nov.
Bon dia! La situació de en matèria animal és insostenible. Des de , acceptant la meva proposta i apostant per fer de una vila respectuosa amb els nostres companys no humans, crearà una regidoria específica en .

Eduardo Rojas Briale 25 nov.
L animalisme al traslladar al mon animal principis q regulen la societat humana pot ingenuament causar grans perjudicis siga per biodiversitat, segurerat vial, agricultura, salut, etc. Sobren emocions infantils i falta coneiximent contrastat
Joan Mayol 25 nov.
Palma perd els aucells autoctons urbans per un pèssim concepte del benestar animal. Els moixos, domèstics I a casa!
Oriol Domenech 25 nov.
Gatinizar Palma? 🙄... Vergonyós! Qui vulgui tenir gats que ho faci a casa seva i que deixi en pau els espais comuns, pel bé de la biodiversitat...



Totalment fals però es fa servir per justificar l'animalisme (i els vots) que MATA les espècies autòctones "protegides" i EXPULSA als depredadors naturals que mantenen l'equilibri tròfic i la biodiversitat del municipi... "La presència de colònies de gats controlades és avantatjosa pel municipi, ja que ajuda a millorar les condicions de salubritat de l’entorn de la colònia, la salut dels propis gats i també s’obté un major control de possibles plagues de ratolins i altres rosegadors."... lo més greu és que vingui d'un "tècnic municipal de Medi Ambient" i d'un "servei públic" com la ràdio local...

S’inicia per primera vegada una campanya de control de les colònies de gats a Palafolls
Ràdio Palafolls 27/11/2018


Ara fa dos mesos, l’Ajuntament de Palafolls posava en marxa la campanya de regulació de la població de gossos del municipi, amb l’objectiu que els amos d’aquests animals tinguin cura de xipar-los, identificar-los i censar-los degudament.

Ara, la campanya del consistori s’ha focalitzat en les colònies de gats del municipi, en aquest cas per tenir un control de les que existeixen actualment al nostre municipi i evitar que creixin de manera incontrolada.

Ara mateix, segons explica l’Ajuntament, s’han detectat un total de tres colònies a Palafolls, situades a Sant Genís, a la zona de les escoles i també al barri de Sant Lluís, al camí de Can Jordà.

Aquí és on ha començat la campanya de control, que segons s’aclareix des del consistori esdevé una continuació de la tasca ja iniciada ara fa dos mesos en l’àmbit del control dels animals que viuen al municipi.

El procediment consisteix en la captura dels gats a partir dels punts d’alimentació que hi ha al municipi, se’ls esterilitza seguint els criteris veterinaris adequats i se’ls marca per poder controlar-ne la població.

Oriol Bassa és tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls.

Reproductor d'àudio

Tot plegat, segons explica Bassa, es fa amb l’objectiu d’evitar un creixement descontrolat de la població de gats, i tot i que de moment s’actua només amb l’esterilització de les femelles, més endavant es farà també amb els mascles.

Des de l’Àrea de Medi Ambient, a més, s’ha demanat la col·laboració ciutadana per tal de dur a terme la campanya amb la màxima eficàcia, i per això es demanar que les persones que alimenten els gats es posin en contacte amb el consistori.

Bassa aclareix que no es tracta, en cap cas, de sancionar les persones que donen de menjar als gats, sinó de formar-los per alimentar als animals d’una manera que ajudi a l’hora de controlar les colònies.

Reproductor d'àudio

La presència de colònies de gats controlades és avantatjosa pel municipi, ja que ajuda a millorar les condicions de salubritat de l’entorn de la colònia, la salut dels propis gats i també s’obté un major control de possibles plagues de ratolins i altres rosegadors.

Pel que fa a la campanya control de la població de gossos, des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha fet una valoració molt positiva de la resposta ciutadana, i ha informat que gràcies a la campanya s’ha doblat el nombre d’animals censats a Palafolls.

-----------------------------------

L’afectació de la vespa asiàtica a Palafolls es posa a debat avui en una xerrada a l’Ajuntament
Ràdio Palafolls 27/11/2018


A partir de les 7 del vespre, la Sala de Plens del consistori palafollenc ofereix una xerrada oberta a tota la ciutadania per parlar sobre els efectes que té aquesta espècie invasora en el nostre territori.

Tot plegat, poc més d’un mes després que es retirés un niu de vespa asiàtica, de dimensions considerables, d’un arbre situat al costat del camp de futbol, en el que va ser l’últim episodi registrat de l’aparició d’aquest animal.

Abans, aquest estiu, van aparèixer els primers exemplars detectats d’aquesta abella al barri de Sant Lluís, i poc després es trobava un niu de dimensions considerables en una casa particular del municipi.

En el cas del niu retirat del camp de futbol, l’element feia mig metre d’alçada i més de mig d’amplada, i va haver de ser retirat de nit, moment en què la majoria de les vespes són a dins del niu i per tant n’és més fàcil l’eliminació.

Davant d’aquesta problemàtica, que cada cop és més freqüent tant a la nostra comarca com a la resta de territori, l’Ajuntament va decidir organitzar una xerrada oberta per tal de conèixer quina és l’afectació d’aquesta vespa a Palafolls, com identificar-la i com actuar correctament en cas de detectar-ne exemplars o un niu.

A principis d’any, la vespa asiàtica començava a agafar més presència al Maresme després que se’n detectessin fins a 6 nius a Tordera.

En aquest sentit, el nombre de nius de la vespa asiàtica va créixer de manera exponencial durant el 2017, passant dels 116 nius comptabilitzats el 2016 fins als 370 que van detectar-se l’any passat.