dijous, 10 de gener del 2019

Xerrada "Desmuntant mites sobre la Tordera", demà divendres 11/1/2019 (19:00h) a la Biblioteca de Tordera

Una conferència vol desmuntar mites sobre el riu Tordera i el seu entorn natural
Ràdio Palafolls 10/1/2019

Demà divendres, la Sala Polivalent de la Biblioteca de Tordera serà l’escenari d’una conferència-debat amb el títol “Desmuntant mites sobre la Tordera”.

L’acte, organitzat per la CUP Tordera, vol servir per parlar sobre les problemàtiques que afecten al riu Tordera i el seu hàbitat natural. Ho vol fer, però, a partir de diversos falsos mites que planen sobre el riu.

La ponència és a càrrec del naturista torderenc Xavier Romera i de l’investigador del CEAB Enric Sagristà, que volen posar en qüestió diverses creences equivocades que, segons diuen, fan que es desconegui el valor de la biodiversitat dels espais humits i el mateix riu, així com la “greu i urgent” necessitat de posar en pràctica una bona gestió de l’entorn natural de les polítiques municipals per poder garantir-ne la preservació.

En declaracions a aquesta emissora, Sagristà explica que s’han centrat en els mites que creuen que estan més estesos entre la població.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
L’investigador del CEAB explica que no només volen posar damunt la taula mites populars sinó que també ho volen fer amb qüestions que s’han plantejat des de l’àmbit polític o fins i tot també acadèmic o científic.

Pel fet de tractar-se d’una conferència-debat, Sagristà explica que tot plegat es vol dinamitzar a través de la interacció amb el públic durant tot l’acte, així com també amb un debat final.

Reproductor d'àudio

Fe servir les tecles de fletxa cap amunt/cap avall per incrementar o disminuir el volum.
La conferència-debat “Desmuntant mites sobre la Tordera” es durà a terme a les 7 del vespre de demà divendres a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Tordera.


CUP Tordera organitza divendres la conferència-debat «Desmuntant mites sobre la Tordera»
Ràdio Tordera 9/1/2019

El proper divendres 11 de gener, a les 7 de la tarda, CUP Tordera organitza la conferència-debat Desmuntant els mites de la Tordera, en la qual s’abordaran les problemàtiques que afronten el riu Tordera i les zones humides al nostre municipi, tot partint d’una sèrie de falsos mites que giren entorn del propi riu.

Els ponents, Xavier Romera, naturalista local, i Enric Sagristà, investigador del Centre d’Estudis Avançats, de Blanes (CEAB)2, centre de recerca del CSIC, destaquen que aquestes idees errònies sobre el nostre riu fan que molts torderencs i torderenques desconeguin el valor de la biodiversitat que acullen els espais humits i el riu en si mateix, així com la greu i urgent necessitat de posar en pràctica una bona gestió de l’entorn natural des de les polítiques municipals per garantir-ne la preservació.

Alguns dels temes que es tractaran són: ¿riu o riera?, ¿què ha passat a la Roureda?, ¿bosc de ribera, sí o no?, ¿estanys «protegits»?, ¿què fa especial la baixa Tordera?, així com tots aquells que els i les assistents vulguin posar sobre la taula.

El gener és el quart mes consecutiu en què CUP Tordera organitza un acte públic en el marc dels mesos temàtics, després de l’independentisme i el feminisme, aquest mes es posa el focus en l’ecologisme, amb l’ànim de sensibilitzar la ciutadania sobre la fragilitat del nostre entorn natural, contínuament exposat a l’acció humana.

L’activitat es durà a terme, com ja s’ha fet en les anteriors ocasions, a la sala polivalent de la Biblioteca de Tordera, carrer de Maragall, 6.


CUP Tordera 7 ene.
[FIL] Des de CUP Tordera, aquest divendres organitzem una xerrada a càrrec d' i , on parlarem de la situació dels espais naturals de , més concretament dels estanys, de la Roureda i del Riu Tordera 📆11/01/19 🕐19h 📌Biblioteca de Tordera (1)
Mostrar este hilo