dimarts, 19 de març del 2019

Algunes notícies per llegir 17-19/3/2019...

Societat Catalana d'Herpetologia Hace 31 minutos
Recordeu que durant aquesta setmana podeu gaudir d'escrits molt interessants sobre herpetofauna al , cada dia un de nou: i que el proper cap de setmana podreu obtenir la mini-guia d'amfibis i rèptils de Catalunya!
Els atropellaments, els pesticides i l'augment de superfície boscosa amenacen aquestes espècies


Una TERRIBLE notícia... Palafolls perdrà un dels seus racons més naturals i millor conservats del seu paisatge i caràcter agrícola tradicional... TERRIBLE...
Ràdio Palafolls Hace 21 horas
El ple va aprovar un conveni en el que es guarda el dret de compra pels propers 3 anys, sense cap obligació pel consistori, segons el govern

L’Ajuntament podria quedar-se Can Puig en els propers tres anys
Ràdio Palafolls 18/3/2019

El consistori palafollenc va aprovar divendres un conveni amb la família Puig, una de les que més terres té al nostre municipi per tal de guardar-se el dret d’adquisició de la Casa Senyorial de Can Puig i la masia medieval, ja en ruïnes, que es troben al turó de Can Pol. Són dues construccions que el consistori fa temps que li agradaria incorporar al catàleg del patrimoni municipal per poder fer-hi un equipament.

Can Puig a principis del segle passat

En aquest sentit el consistori va aprovar un macroconveni amb aquesta família per tal de regularitzar diferents cessions i d’altres temes urbanístics amb aquesta família. El més important és l’acord per mantenir durant 3 anys el dret a compra d’aquesta masia i la casa senyorial per un preu pactat de 170 mil euros. És un conveni que segons l’equip de govern no obliga a res i que si no es fa efectiva la compra passats els 3 anys, els edificis continuaran sent dels successors de la família Puig. Josep Rueda és el regidor d’urbanisme de Palafolls.

El conveni aprovat inicialment divendres també preveu el retorn d’una fiança de 42 mil€ que la família va dipositar fa anys per a la plaça de la Pau. A petició de la família, el consistori retornarà aquesta fiança a canvi de la plaça de la Pau, a l’avinguda de Pau Casals.

També es regularitza la cessió de terrenys per fer l’aparcament del Parc de les Rentadores. En aquest sentit hi ha una part de la zona que en un futur estarà destinada a habitatges de protecció oficial.

També recull la cessió gratuïta a l’Ajuntament d’un camí d’ús públic, però de titularitat privada.

El conveni es va aprovar amb el vot en contra d’ERC. El portaveu de la formació Francesc Alemany critica les presses en voler aprovar el conveni a 2 mesos de les eleccions. El republicà també critica que tot plegat s’inclogui en un sol conveni.

El mateix creu Óscar Bermán. El regidor no adscrit considera que s’hauria de fer diferents convenis i no tot en el mateix.

Bermán va marxar abans de la votació del punt.

Per la seva banda, ICV-EUiA es va abstenir a l’espera de saber si es presenten al·legacions. Juan Andrés Osorio, el portaveu ecosocialista, també demana saber a que es vol destinar Can Puig si finalment es compra.

Aquest va ser el punt més llarg i polèmic del ple de divendres, que va durar dues hores. S’espera que aquest mateix mes es celebri una altra sessió, en aquest cas ordinària.



Josep Frias Hace 4 horas
Durant sis mesos es fan obres al pont metàl·lic sobre la riera de Santa Coloma a la C-35. Es dona pas alternatiu pel carril esquerra que està regulat per semàfor. L’itinerari alternatiu al tram –Tordera es pot fer a través de la carretera BV-5122 o bé per AP-7

Unes obres a la C-35 afectaran el trànsit entre Hostalric i Tordera.
Ràdio Tordera 18/3/2019


El departament de Territori i sostenibilitat informa que avui s’inicien les obres de tancament del pont metàl·lic sobre la riera de Santa Coloma a la C-35 i desviament del trànsit pel pont nou entre Fogars de la Selva i Maçanet.

A partir de demà es preveuen afectacions al trànsit mentre s’executin les obres. Els itineraris alternatius per l’itinerari Hostalric – Tordera es poden fer a través de la carretera BV-5122, o bé per l’Ap-7 entre les sortides d’Hostalric i Maçanet de la Selva i a continuació per l’N-II fins a Tordera.

Es preveu que el termini d’execució de la obres sigui de 6 mesos



Ona Malgrat Hace 1 hora
▶️ L’Institut Ramon Turró i Darder oferirà el curs que ve el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agroecològica 🔉 Amplia la notícia:

L’Institut Ramon Turró i Darder oferirà el curs que ve el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agroecològica
Ona Malgrat 19/3/2019

Entre l'oferta formativa que l'Institut Ramon Turró i Darder proposarà de cara al curs 2019-2020 hi haurà un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agroecològica. La proposta sorgeix per lluitar contra la manca de relleu generacional al sector agrari i l'envelliment i, per tant, per millorar-ne les perspectives de futur.

La demanda de productes agrícoles no para de créixer, sobretot dels de proximitat. El sector agrari, però, és pessimista pel què fa a les perspectives de futur perquè, entre d'altres coses, falta trobar un relleu generacional en un col·lectiu marcat, cada vegada més, per l'envelliment de les persones que s'hi dediquen. Davant d'aquest panorama, el sector agrari de la baixa Tordera comença a moure's per buscar fórmules destinades a incorporar gent. Una de les propostes que en sorgeix és la creació d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Producció Agroecològica.

L’Institut Ramon Turró i Darder oferirà aquest cicle el curs vinent. Durant les properes setmanes es donarà a conèixer la proposta formativa, que serà de modalitat dual, és a dir, la part teòrica es farà durant el primer any i, en el transcurs del segon any, els alumnes realitzaran la major part de l'activitat acadèmica en una empresa.

Josep Soms, propietari d'Horta Soms, Jaume Carles, director de l'Institut Ramon Turró i Darder, i les regidores Núria Casajuana i Ester Martínez, han visitat el programa La Jungla per parlar sobre aquest cicle formatiu. Poden escoltar l'entrevista íntegra a l'enllaç que trobaran a continuació.

Galeria d'àudios



Juan Rodriguez Hace 13 horas
🙄🙄🙄🤔🤔🤔


SSOM Santa Susanna Hace 16 horas
SANTA SUSANNA ORÍGENS I MEMÒRIA (SSOM), entitat sense finalitat de lucre amb finalitats, entre d’altres, de mantenir viva la memòria històrica i de protecció del patrimoni natural del nostre poble, dóna suport al Manifest per un Pacte pel Litoral del Maresme

Plataforma Salvem la costa de Begur 18 mar.
📺 Per a qui no va poder veure el d’ahir, aquí el programa sencer. “Salvar la Costa Brava” en el que apareixen alguns dels casos que hem denunciat

Salvar la Costa Brava
30 MINUTS 17/3/2018

L'arribada massiva de capital forani i el final de la crisi han reactivat el sector immobiliari a la Costa Brava, a primera línia de mar. Des de Llançà fins a Lloret, els projectes urbanístics sorgeixen com bolets a tocar d'espais naturals.



Javier Romera 17 mar.
Això és de fa uns mesos...
Javier Romera 19 ene.
Pregunteu-vos per què quan es tracta de preservar el medi natural (també el paisatge encara que no sigui el mateix) els alcaldes (i ajuntaments) no se senten interpelats a mitjançar entre parts, sinó perjudicats o víctimes😏... com a part afectada.