dilluns, 15 de juliol del 2019

Presentació d'un nou cicle de trobades sobre el Delta de la Tordera, aquest dimecres 17/7/2019 a Malgrat de Mar

Preparats? El dia 17 de Juliol de 17 a 20 a l'Arxiu de Malgrat de Mar ens trobem amb la Taula del Delta i de la Baixa Tordera! Podeu trobar el resum lo que hem fet fins ara en aquest enllaç !

Això no és cap reunió de la Taula de la Tordera (que no s'ha fet mai), sinó l'inici/presentació d'un nou curs de trobades i debats amb temes a tractar ja fixats (sense cap informe tècnic previ específic sobre el delta de la Tordera amb que treballar, i sense identificar previament els problemes i les solucions reals a tractar per solucionar res, només els tòpics generals i de moda, siguin o no prioritaris o aplicables aquí, i teledirigits i fixats d'igual manera a principis de l'any passat), i "en teoria", com l'ISACC TorDelta de l'any passat, per donar impuls a una Taula de la Tordera que només es va presentar i per "crear sinergies", ara sembla ser que amb el nom "Projecte REDAPTA"... el dimecres ho expliquen, entenc.

Fa molta gràcia els qui es queixen i alerten sobre l'erosió d terrenys i marges instant a plantar arbres i boscos. Són els mateixos que aquest hivern es queixaran i alertaran sobre la pèrdua de sorra a les platges pel canvi climàtic, no per la manca d sediments fruit d l'erosió😏

Al delta de la Tordera (i costa maresmenca) els problemes/solucions giren entorn els sediments: Generació (masses forestals, motes i estrenyiments del riu), transport (sobreexplotació dels aqüífers) i distribució (morforregeneració, espigons i passejos marítims). La resta fum😏

I això si no parlem de biodiversitat i d'espais protegits, que tela marinera també😏Aquest dimecres riurem molt.

Programa de la presentació de dimecres...

Comença un nou cicle de trobades de la Taula!
http://isacc.creaf.cat/ 10/7/2019

Ja s’apropa la data per a la propera trobada de la Taula  de la Tordera! Ens trobem el proper dimecres dia 17 de juliol 2019, de 17:00 de la tarda i fins a les 19:30, :

17.00 – 17.15 Benvinguda participants

Laia Gómez i Óliver Sánchez-Camacho (Ajuntament de Malgrat de Mar)

17.15- 18.00 Reprenent el fil: Introducció a la Taula i l’estat de la qüestió

Annelies Broekman (CREAF)

·         On estem?

·         Projecte REDAPTA i el Pla Estratègic

·         Conveni Generalitat

·         Participació processos de l’ACA i ATLL

·         Campanya risc inundacions

18.00-18.45 Taller:

Expectatives: que volem que es treballi a la Taula i que podem fer aquest any?

18.45 – 19.15 Com volem que funcioni la Taula?:

·         Llei de la privacitat i el  llistat correus i directori contactes

·         Reunions periòdiques de la Taula i el REDAPTA

·         Propostes de temes a tractar i sinergies amb els ajuntaments

·         altres

19.45-20.00 Cloenda

--------------------------------------------

Doncs això... Tal qual he comentat abans...

[ÀUDIO] Nou impuls a la Taula de Treball del Delta i la baixa Tordera
Ona Malgrat 16/7/2019


Els integrants de la Taula de Treball del Delta i la baixa Tordera es tornen a reunir demà dimecres a Malgrat de Mar. La trobada es farà a l'Arxiu Municipal entre les cinc i les vuit del vespre. Segons ha explicat en una entrevista a l'Informatiu del Migdia la investigadora del CREAF, Annelies Broekman, es tractar de donar un impuls al nou cicle d'activitats de la Taula per continuar avançant en la recuperació de l'equilibri del Delta i la baixa Tordera.

Durant la trobada es farà balanç de la feina feta fins ara i es marcarà el full de ruta per als propers mesos, segons ha explicat Annelies Broekman.

Galeria d'àudios