dimecres, 28 d’agost del 2019

Més sobre la Cuca peluda del suro (Lymantria dispar) i les suredes 27/8/2019

NOTA: "Almenys" han canviat el titular (on posava "eruga del boix", ara posa "eruga del suro") i la fotografia (on es veia una eruga del boix, ara es veu un sureda defoliada). El contingut de la notícia, de moment, continua igual.

Segurament un dels exemples més malintencionats de desinformació i mala gestió d'una espècie autòctona i d'un procés natural als espais “protegits”, i no ho dic perquè titulin sobre l'eruga del boix (exòtica), fotografia inclosa, per tracta sobre la Lymantria dispar (autòctona).


Que tothom ho entengui... “proposen dues fumigacions massives” no selectives (afecta a totes les espècies de lepidòpters per igual, base de la xarxa tròfica de l'ecosistema) en plena època reproductiva de totes les espècies (especialment aus) als espais XN2000 de la regió.


Unes “fumigacions massives” que fins i tot el propi Departament desaconsella per innecessàries i perjudicials a la seva fitxa (ja d per sí qüestionable en tractar-ho com plaga) ruralcat.gencat.cat/documents/2018 apostant pel control (que ja es dóna) dels depredadors naturals


Quí és el Senyor Rossendo Castelló (o el lobby que representa) per “reclamar al govern català que l'any que ve fumigui els boscos” a espais naturals esternalitzant costos d'una activitat industrial? (de gestors del territori o activitats agroforestals tradicionals res de res
😏
)


Per què he de pagar jo (i tothom) via pressupostos el caprici d'un sector industrial que no només no aporta cap “servei ecosistèmic” sinó que “reclama” carregar-se'ls? Torno a enllaçar això, perquè tot el que es diu “oficialment” i a la premsa és fals...


Fa gairebé 2 mesos vaig avisar
👇
twitter.com/XavierRomeraC/ que mentirien sobre la rebrotada de les suredes intentant relacionar-ho amb la pluja quan brotaven abans perquè no els afecta gens les defoliacions i estan totalment adaptades, totes les espècies... to-tes.


Es més, les precipitacions han estat inferiors a les mitjanes climàtiques mensuals i estacional a les zones defoliades, NO “hem tingut sort enguany que hagi plugut després de les defoliacions”(com diu a l'audio) per negar l'evident... ni “es debiliten els arbres” ni és “dramàtic”


Què fa “el sector industrial” per adaptar-se al medi i a les condicions climàtiques i ecològiques de la regió? O és la regió, els ecosistemes, els hàbitats i les espècies les que s'han d'adaptar als seus interessos econòmics particulars? (deficitaris i pagant nosaltres capricis)


Què pinta gestionant i decidint sobre espècies autòctones i procesos naturals a espais naturals “protegits”? Amb quin criteri? Tècnic i científic, o al dictat d'un lobby econòmic particular de torn?


No tenen res a dir els “gestors oficials” d'aquests espais “protegits” al respecte? I les “Institucions científiques” que estudien les papallones o els ocells (per exemple) als qui els han muntat un piset al Montseny? Diran ara també que tot és culpa del canvi climàtic?


I aquesta és molt bona (i totalment fals): “Els experts creuen que amb el canvi climàtic es veurà més sovint”... Quins “experts” i en què es basen per repetir continuadament aquest mantra? Futuròlegs llegint el tarot?


Perquè és un procés natural i cíclic d'aquest ecosistema que ni l'afecta ni perjudica en res, ans el contrari, i que només genera explosions demogràfiques importants davant desajustos transitoris de la xarxa tròfica, com per exemple els que originen les “fumigacions massives”
😏


Ho torno a preguntar ... Quí és el Senyor Rossendo Castelló per “reclama al govern català que l'any que ve fumigui els boscos” i en base a què quan es tracta d'espècies autòctones, procesos naturals i espais “protegits”?