diumenge, 25 d’agost del 2019

Sobre la Mitja veda 25/8/2019 Arnau Tolrà. Font: Twitter.com

Mitja veda. Aquest matí els trets ressonaven en totes direccions a l'est de la riera d'Arbúcies; desenes d'escopeters robant el vol de centenars de colúmbids en una mescla d'obstinació i desídia emparada per una legalitat obsoleta. Grups familiars de tórtora s'arreceren a l'oest:


Aquí, a l'oest, no hi ha tirs. S'apropa un autèntic caçador, sense escopeta, més de 60 anys de caça a l'esquena. Ha vingut a vigilar que els escopeters NO accedeixin al vedat. Amb l'espectacle de so de fons mostra una indignació superior a la meva “això no és caça, són assasins”


El president del vedat on estem, un familiar seu, no ha permès mai la barbàrie de l'altra banda de la riera tot i rebre pressions. És conscient de l'impacte fenològic i de l'estat de conservació de la tórtora i la guatlla. Les joves tórtores europees mengen a terra, confiades.


Conclusió: els fanàtics que avui han participat en la matança (mitja veda) emparats per les ràncies lleis ambientals del nostre país no només són una vergonya pel món de la conservació, contribuint a la disminució de dues espècies amenaçades, sinó també pel propi món de la caça.