dilluns, 2 de setembre del 2019

Agost càlid i majoritàriament sec a Catalunya 2/9/2019 Meteo.cat

Agost càlid i majoritàriament sec a Catalunya
Servei Meteorològic de catalunya 2/9/2019

El mes es pot qualificar de càlid al conjunt de Catalunya i de molt càlid a punts elevats del quadrant nord-est     

La major part del territori ha recollit precipitació inferior a la mitjana climàtica, amb unes quantitats molt exigües al nord-est, on aquest agost es pot qualificar de molt sec, mentre que a punts localitzats del litoral Central i Sud, del prelitoral Sud, de Ponent i del Pirineu occidental, el mes ha resultat plujós

El mes d’agost s’ha caracteritzat, globalment, per una temperatura per sobre de la mitjana climàtica, tot i que sense assolir les elevades anomalies del passat juliol, així com per una precipitació escassa, sobretot al quadrant nord-est. Les excepcions plujoses es troben a punts concrets de la meitat sud i del Pirineu occidental.

El flux del sud-oest predominant en altura ha comportat l’arribada de masses d’aire càlid, especialment durant la primera meitat del mes. Aquesta circulació es va reforçar amb una baixa profunda situada a l’oest de les illes Britàniques al voltant del dia 9, donant lloc a la calorada més important del mes. Tanmateix, el pas d’algunes pertorbacions, particularment durant la segona quinzena, ha tingut com a conseqüència episodis tempestuosos que en alguns casos van descarregar amb força intensitat a punts de la costa Central i Sud i de l’interior, així com valors de temperatura relativament baixos per a l’època de l’any.

Continuar llegint...

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/377033/agost-calid-majoritariament-sec-catalunya