dijous, 23 de gener del 2020

Aiguabarreig de la Riera de Santa Coloma amb la Tordera (Fogars de la Selva) 23/1/2020


Aquesta tarda per l'Aiguabarreig de la Riera de Santa Coloma amb la Tordera (Fogars de la Selva)...

Més espectacular i més evident que al seu pas per Can Simó (aigües avall)... La regeneració geomorfològica, la recuperació d'amplada i dels hàbitats característics d'aquest espai XN2000 és brutal, fins al punt que recorda lo que alguns només hem pogut conèixer amb fotografies antigues de començament i mitjans del segle passat, abans de les reiterades alteracions antròpiques patides.

Cal recordar que aquí es plantejava i es volia executar un "projecte de restauració" mal fet i caríssim, que realment era un nyap típic de qui no busca recuperar res sinó aplicar mesures de transformació i estètica a un espai natural. Doncs bé, en pocs dies la TORDERADA ha fet gratis, i bé, lo que ni el millor projecte de restauració podia fer i marcant el camí a seguir per aquest riu "protegit"... Recuperar amplades de llera, talussos fluvials, espais oberts i sorrencs dinàmics, braços trenats,... res a veure amb enjardinaments, bioenginyeria ECOpija, equipaments lúdics consolidant motes,...

Ara veurem si el seny s'imposa a aquest important espai "natural protegit" i es respecten les amplades i els hàbitats recuperats, o si s'imposa recuperar anys d'estrenyiments i transformacions antròpiques.

Algunes imatges de l'Aiguabarreig de la Riera de Santa Coloma amb la Tordera (Fogars de la Selva)...