dimarts, 6 de novembre del 2007

El braç esquerre i l'illa del riu Tordera (Tordera) 6/11/07

Llacuna de recàrrega del projecte LIFE de Tordera
.
Aquest migdia a l’illa del riu Tordera (Tordera)... Continua la llacuna de recàrrega del projecte LIFE sense rebre aigua, però comença a aflorar l’aigua del freàtic.

Si voleu més informació d’aquest Projecte LIFE, clicheu sobre l’enllaç “AqüíferTordera” o accediu aquí...

http://aquifertordera.net/actuacions/

Destaquen un estol de més de 50 becs de coralls senegalès (Estrilda astrild) i abundants repicatalons (Emberiza schoeniclus), pinsans comuns (Fringilla coelebs), caderneres (Carduelis carduelis), garrafons (Serinus serinus), bitxacs comuns (Saxicola torquata), tallarols de casquet (Sylvia atricapilla), mallerengues blaves (Parus caeruleus),... abundants aquí i a la resta del recurregut...

Ja al braç esquerre del riu Tordera, continuen les obres de restauració... Podeu veure aquest article relacionat...

http://natura-tordera.blogspot.com/2007/10/restauraci-del-bra-esquerre-del-riu.html

Restauració del braç esquerre. Zona propera al LIFE
.
Una de les basses creades al braç esquerre
.
Zona propera al final de l'illa del riu
.
Restauració del braç esquerre arribant a l'alçada de Can Serra
.
Tot el terra ple de cotxes fumades (Phoenicurus ochruros), el bosc de ribera ple de pit-roig (Erithacus rubecula), mallerengues cuallargues (Aegithalos caudatus), rossinyols bords (Cettia cetti), mosquiters comuns (Phylloscopus collybita), mallerengues carboneres (Parus major),... a més a més dels mateixos que a l’illa.
.

Cotxa fumada (Phoenicurus ochruros)

A unes branques seques d’un pollancre, un picot garser petit (Dendrocopos minor). Al mig del braç esquerre, per la terra remoguda, 2 puputs (Upupa epops). Més de 50 garses (Pica pica) als salzes i les canyes.

Al riu Tordera... abundants cueretes blanques (Motacilla alba), tudons (Columba palumbus), tórtores truques (Streptopelia decaocto), 3 perdius roges (Alectoris rufa) i un picot verd (Picus viridis) creuant direcció al Pla de la Júlia,...

Riu Tordera a Can Serra (Tordera)

Per acabar, als camps de conreu de l’illa del riu... almenys 5 aloses (Alauda arvensis), i novament abundants cotxes fumades (Phoenicurus ochruros) i cueretes blanques (Motacilla alba).