diumenge, 4 de novembre del 2007

Per la desembocadura del riu Tordera i per Fogars de la Selva 3/11/07

Aquest matí a la desembocadura del Tordera amb en David Caballé…

Continuen el morell de cap roig (Aythya ferina), una fotja (Fulica atra), el bernat pescaire (Ardea cinerea), el corb marí gros (Phalacrocorax carbo), entre altres, ... sentit un rascló (Rallus aquaticus) per en David,...

El dijous 1/11/07 en David va veure 5 fredelugues (Vanellus vanellus), 3 o 4 gavines capnegres (Larus melanocephalus),... a més a més dels de sempre.

Més tard al mirador de Sant Corneli (Fogars de la Selva)...


Vistes des del mirador, amb Tordera al mig de la plana, el castell de Blanes al fons a l'esquerra, i el castell de Palafolls al fons a la dreta...


A l’esplanada del mirador... sit negre (Emberiza cia), pardal de bardissa (Prunella modularis), cargolet (Troglodytes troglodytes), pit-roig (Erithacus rubecula), pinsà comú (Fringilla coelebs), mallarenga blava (Parus caeruleus), 1 aligot comú (Buteo buteo),... i un parell de pardals roquers (Petronia petronia) identificats per en David.

Al riu Tordera davant l’ermita de Sant Cebrià de Fogars (Fogars de la Selva)...


4 aligots comuns (Buteo buteo), almenys 2 lluers (Carduelis spinus), almenys 5 teixidors (Remiz pendulinus) al canyís amb els repicatalons (Emberiza schoeniclus), pit-roig (Erithacus rubecula), pinsà comú (Fringilla coelebs), pardal de bardissa (Prunella modularis), ... entre altres. Sentit un picot garser petit (Dendrocopos minor).

Ah sí!!!... és cap de setmana...

A l’estació d’aforament de Fogars, a Can Simó...

.
1 esparver comú (Accipiter nisus), 1 aligot comú (Buteo buteo), 2 bernats pescaires (Ardea cinerea), 1 cuereta torrentera (Motacilla cinerea) a més a més de les abundants cueretes blanques (Motacilla alba), 1 blauet (Alcedo atthis),... entre altres.