dijous, 24 d’abril del 2008

Primers abellarols (Merops apiaster) a Elia céspedes (Tordera) 24/4/08

Abellarol (Merops apiaster)
.
Al Pla d’Anyells (Tordera) tocant al riu Tordera, es troba Elia céspedes (conjunt de camps destinat al cultiu de gespa natural i arbres ornamentals), i al seu interior hi ha un talús d’uns 300m de llarg per 1’5m d’alt que divideix dos camps a diferents nivell. A aquest talús es troba la colònia de cria d’abellarol (Merops apiaster) més important de tota la baixa Tordera, amb més de 100 forats (els abellarols fan túnels i al seu interior fan la posta) i on l’any passat van criar almenys 70-75 parelles.
.
.
La relativa tranquil·litat de l’espai, l’existència del talús on poder fer els nius, i l’abundància d’aliments tant als camps com sobretot al riu (s’alimenten d’insectes voladors que atrapen al vol mitjançant vols acrobàtics), possibiliten la presència d’aquesta colonia important.
.
Avui ja es podien veure uns 23 abellarols, alguns dels quals refent els forats amb l’ajuda del bec...


Abundants també per l’interior dels cultius de gespa les cueretes blanques (Motacilla alba), els estornells vulgars (Sturnus vulgaris), els pardals comuns (Passer domesticus), caderneres (Carduelis carduelis),... i almenys 3 parelles de corriols petits (Charadrius dubius).
.

corriol petit (Charadrius dubius)

1 comentari:

Xavi ha dit...

Hola!
L'article és del 2008. A data d'avui saps si encara hi ha abellarols en aquell talús? Si és que existeix el talús...

I al setembre encara estan per aquí o comencen a migrar?

M'agradaria anar a fer fotos als abellarols.

Gràcies i felicitats pel treball al blog.

Salutacions,
Xavi.