divendres, 9 de maig del 2008

Algunes notícies més per llegir 8-9/5/08...

Sobre les aigües residuals...
.

Denuncien que hi ha rates rondant pel rierol que passa a prop de l'escola
Diari de Girona 9/5/08

E.B, Riells i Viabrea.
El grup CiU de Riells i Viabrea, a l'oposició, denuncia que hi ha presència de rates al rierol que passa a tocar de l'escola, on s'hi aboquen les aigües negres, ja que la bomba instal·lada al pati de l'escola el Bruc de Riells no funciona bé.
El portaveu de CiU, Josep Manel Tarrida, assegura que va visitar la riera i les cases del voltant després que un veí denunciés que tenia rates a casa. A més, alerta que "tots els residus estan tocant a jardins de cases i al pati de l'escola, on la mainada hi tira sense voler pilotes que després baixa a recollir" amb "el perill que representen les aigües fecals i les rates", afegeix. L'alcalde de Riells i Viabrea, Josep Maria Bagot (ERC), nega que hi hagi rates. Explica que el mes de març es va encarregar a una empresa que comprovés si hi havia indicis de la presència d'aquest animals a la zona.
Per altra banda, Bagot destaca, a més, que s'ha demanat la redacció d'un projecte que permeti demantellar la bomba que hi ha a tocar del pati de l'escola per aconseguir que totes les aigües negres acabin baixant fins on hi havia l'antiga depuradora municipal. Allà es bombejaran els residus líquids i, els sòlids, es treuran quan sigui necessari.
Riells aboca el 40% de les aigües negres a la Tordera però amb el canvi d'ubicació de la depuradora es posarà fi a una situació de contaminació ecològica que dura des de fa anys. I és que la depuradora de Riells no funciona bé perquè està mal situada, i ara l'ACA preveu traslladar-la en uns tres anys.

CiU de Riells i Viabrea diu que hi ha rates a la riera i el govern sosté que ja no n'hi ha
El Punt 09.05.2008 A.P.

CiU de Riells i Viabrea, a l'oposició, ha denunciat la presència de rates a la riera, just al costat del pati de l'escola. El regidor Josep M. Terrida (CiU) sosté que l'origen és el mal funcionament d'una bomba que hi ha al pati escolar i que ha d'impulsar aigües negres cap a la depuradora. Quan s'espatlla, la porqueria s'aboca a la riera. L'alcalde, Josep M. Bagot (ERC), afirma que ja s'ha actuat i que la bomba funciona bé. Reconeix que hi va haver problemes, però que al març ja es van fer proves a la zona del voltant dels aularis i no es van trobar indicis de rates. A més, diu que s'està fent un estudi i que aquest any s'actuarà a la xarxa i s'eliminarà aquesta bomba.

Sobre la draga de sorra al delta del Tordera...

Blanes «inaugura» la nova platja de s'Abanell amb tot un tram sense arreglar
El Punt 08.05.2008 JORDI COLOMER

La zona final, davant dels càmpings, continua en un estat lamentable perquè depèn de la Generalitat, que no hi ha fet res

L'alcalde de Blanes, Josep Trias, el regidor de Turisme, Fernando Gómez, i el president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas, van «inaugurar» ahir la nova platja de s'Abanell en una roda de premsa en què van fer una valoració global de l'aportació de sorra feta per Costes en els darrers dies, que finalment ha estat, segons l'alcalde, de 160.000 metres cúbics, un pèl per sobre del que s'havia previst inicialment (150.000 m³). Portas, però, va denunciar que el tram de davant dels càmpings, que depèn de la Generalitat, està en un estat lamentable, i l'alcalde va reclamar que s'arreglés abans que arribi aquest estiu, ja que tots dos van coincidir que amb l'estat actual aquella zona és perillosa i algú podria acabar-hi prenent mal.

Des de Blanes s'ha rebut amb satisfacció l'anhelada recuperació de la platja de s'Abanell. El regidor de Turisme, Fernando Gómez, va destacar-ne la transcendència, ja que va dir que per a ells «és molt important el turisme de sol i platja». Enric Portas també va assenyalar que li semblava «fantàstic», perquè feia temps que ho reclamaven, però va denunciar que la zona final de s'Abanell «està destrossada» i que «algú s'hi pot fer mal». «Aquí ningú no hi fa res», va criticar. L'alcalde, que també va destacar que s'està treballant perquè el projecte de reforma del passeig es faci «al més ràpid possible», va reclamar a la Generalitat que arregli la part que li pertoca. En aquest sentit, va indicar que l'Ajuntament ha fet peticions al govern català i que actualment els tècnics municipals estan en contacte amb els de la Generalitat.

Un altre tema polèmic és el de l'extracció de sorra del delta de la Tordera. Tot i que l'alcalde havia assegurat la setmana passada que s'havia fet una declaració d'impacte ambiental positiva, en el BOE s'assenyala justament tot el contrari, que no s'ha dut a terme.

El tram nord de la platja, el més pròxim a Sa Palomera i al centre de la vila, és el que ha rebut més sorra i on les tasques de condicionament del passeig han tingut uns acabats més acurats. De les roques i les onades tocant i malmetent el passeig, s'ha passat a tenir una platja força ampla. Una de les zones més afectades pel temporal, davant de l'hotel Horitzó, on el mar va fer un gran forat, ha trigat uns tres mesos i mig a aconseguir una imatge decent. Tot i això, no s'ha enrajolat el terra i queden detalls per polir, però Costes se n'ha desentès i assegura que ells ja han fet la feina.