dijous, 8 de maig del 2008

Notícia 8/5/08... Sobre la draga de sorra de la desembocadura del riu Tordera


La sorra de s'Abanell no arriba a gust de tothom
Diari de Girona 8/5/08

L'Ajuntament es felicita per recuperar la platja, els hotelers recorden que si no s'actua definitivament es perdrà

E.Padilla, Blanes.

Quan s'Abanell no tenia sorra, es recollien firmes i es clamava al cel i al Ministeri de Medi Ambient. Ara que ja té sorra després d'una actuació de reompliment que ha durat 11 dies i 11 nits, els hotelers recorden que sense una actuació integral a la façana marítima de Blanes la platja es tornarà a perdre, els científics lamenten que s'hagi dragat per enèsima vegada el fons marí de la punta de la Tordera i el Ministeri de Medi Ambient argumenta que, si bé es va estudiar portar la sorra des d'Arenys de Mar perquè a més de tant en tant cal dragar el port d'aquest municipi, que tendeix a acumular arena en el fons i a perdre calat, això hagués suposat encarir en un 40% una actuació en la qual Madrid ha invertit 1.242.360 euros.

En definitiva, la idea que va intentar transmetre ahir l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), és que la temporada turística de Blanes està salvada, almenys pel que respecta al turisme de sol i platja, i que ara per ara l'Ajuntament està parlant amb la Generalitat, titular del tram final del passeig des dels càmpings fins a la punta de la Tordera, perquè arregli els desperfectes que encara s'hi donen i que el portaveu de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas, va criticar durament i va considerar un perill per als visitants.

La reforma integral del passeig, va explicar l'alcalde, pot estar llesta en uns dos anys. Mentrestant, Madrid es compromet a reomplir la platja cada cop que calgui. Ara, l'Ajuntament treballa per instal·lar els serveis d'hamaques i seguretat.