divendres, 15 de maig del 2009

Sobre els robatoris als pagesos de la Baixa Tordera 15/5/09...

Les rondes nocturnes no han evitat un nou robatori als camps de La Tordera
Malgrat confidencial 15/5/09

Aquesta nit de dimecres a dijous hi ha hagut un nou robatori al Pla de Grau de Malgrat de Mar. Els lladres s’han endut aixetes de regar d’una finca on ja havien robat abans.

L’equip de vigilància nocturna –format per un pagès i un policia local- no ha vist res.Un cop més, sembla que els delinqüents hagin aprofitat el poc trànsit de persones i vehicles que hi ha en dies de partits de futbol importants. Aquesta vegada, però, el robatori no ha tingut la transcendència de l’últim. La setmana passada, els lladres van robar diversa maquinària agrícola -entre la qual, un motocultor i un tractor- de la barraca d’una de les finques. Els Mossos d’Esquadra van poder recollir les marques de les rodes d’un cotxe que havia entrat al camp i que podria pertànyer als lladres. Un robatori com aquest fa pensar que podria tractar-se de gent experimentada, que coneix el terreny i que té un cert grau d’organització. El que no sembla probable és que tots els robatoris estiguin perpetrats per aquest mateix grup.

Per poder-los enxampar, la Cooperativa agrícola Progrés-Garbí ha sol·licitat més presència policial als camps –especialment per part dels Mossos d’Esquadra, que ara s'estan coordinant per poder fer-ho- i que es demani col·laboració i es tinguin controlats els ferrallers. Es creu que moltes de les peces –com ara les aixetes de regar- es podrien haver venut a ferrallers de qualsevol punt de Catalunya. La policia autonòmica assegura, però, que és molt difícil controlar tots els ferrallers i esbrinar l'orígen de les peces que reben ja que existeix un gran mercat negre.

anteriorment a MC...

Els pagesos de Malgrat de Mar inicien tasques de vigilància als camps

Els pagesos reclamen més vigilància degut a l'augment de robatoris als camps