divendres, 31 de juliol del 2009

Confirmada la reproducció de milans negres (Milvus migrans) al tram baix del riu Tordera. Jose Moreno.

Enguany ha estat confirmada la reproducció d’una parella de milans negres (Milvus migrans) a un tram del riu Tordera, i no es descarta que no sigui la primera vegada.

Durant tota la temporada s’ha observat la presència constant per la zona d’una parella de milans negres, junts o en solitari (Enric Badosa, David Caballé, Xavi Romera) - l'any passat també -, amb actitud territorial i empaitant altres espècies a una zona molt concreta (Enric Badosa), s’ha trobat la localització exacta del niu ocupat i d’almenys altre més antic al mateix lloc (Jose Moreno), i des de llavors (unes 2 setmanes) s’observen 2 joves acompanyant als adults.

Imatges captades ahir per en Jose Moreno d’un dels adults (centre) i un dels joves (dreta) a la llera del riu prop del niu...

Una nova espècie reproductora per a la baixa Tordera...

http://www.sioc.cat/fitxa.php?sci=0&sp=MILMIG

Per la zona també 3 aligots comuns (Buteo buteo), 2 adults i un jove.

2 comentaris:

www.sagulla.net ha dit...

Sense cap dubte, la millor notícia que he sentit en molt temps. Si mireu el link de la mateixa notícia veureu que és una espècie molt protegida, del que es desprén que el seu hàbitat "La Tordera" també ho hauria d'estar. Espero que amb la feina excel·lent que feu els col·laboradors d'aquest blog es pogui aconseguir una protecció efectiva algun dia.

Alfons ha dit...

Excel·lent notícia. Esperem que vagi a més.