diumenge, 26 de juliol del 2009

L’ajuntament de Malgrat de Mar millora el camí d’accés a la desembocadura del riu Tordera


Aquesta setmana, l’ajuntament de Malgrat de Mar en conveni amb Càmping la Tordera ha instal·lat la nova tanca d’accés al camí cap a la desembocadura del riu Tordera, i que ha de servir per a regular la circulació motoritzada a l’espai i limitar els seus usos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

hola, no entenc perke no deixen entrar els gossos, el que haurien d fer es indicar ke recullin els excrements,peo no prohibir lentrada, ja ke pots anar a donar una volta ot pasejan el gos.

Javier Romera ha dit...

Hola,

El problema és que els gossos són una de les principals causes de molèsties a la fauna de l’espai, no els seus excrements, sinó que campin lliures empaitant a les espècies autòctones (i en la majoria dels casos protegides per la llei) nidificants, hivernats, migradores o estiuejants.

Qualsevol persona pot escollir qualsevol altre lloc per anar a passejar amb el gos, i mira que hi ha quilòmetres quadrats de territori per fer-ho, però només hi ha aquest petit espai per a la fauna protegida autòctona. Enlloc diu que no es pugui tenir un gos i passejar amb ell, simplement es diu que aquí no. Això no és anar en contra dels gossos, faltaria més, simplement és anar a favor de la fauna protegida.

Hi ha una creença errònia que els espais naturals són “espais verds per passejar el gos” com qualsevol camp, però lo que no es diu és tot el mal que fan (no conscientment). Per exemple, cada vegada que vegis un gos entrant al riu (molt habitual veure el propietari llençant pals a l’aigua) pensa que les aus aquàtiques deixen de niar perquè pensen que és un depredador i el lloc no és segur (on niar doncs???... simplement no nien o abandonen als petits per sobreviure a altre lloc, i... quantes zones humides coneixes a Malgrat o Blanes???), o que les aus migratòries que venen volant des de l’Àfrica, esgotades i famèliques, no poden descansar o alimentar-se aquí i moren buscant altre lloc més llunyà... val la pena? Sobretot quan es pot portar al gos a qualsevol altre lloc? Això és estimar als animals?

Per altre banda... a la platja no s’hi pot estar amb gos, està prohibit (i no d’ara), i el camí només porta a la platja o a l’interior del riu per la platja... es miri com es miri, qui vol anar per allà amb gos és per fer mal o cometre una infracció.

Hi ha certa creença errònia però molt estesa de que els gossos tenen tot el dret d’anar, estar i fer lliurement a l’espai natural, i bàsicament perquè ningú els ha dit res abans. Per dir-ho d’altre manera, com que ningú diu res... doncs ala!!! A continuar fent.

Simplement es demana a la gent que respecti un espai sense prohibir res, ja que es pot passejar amb gos per qualsevol altre lloc. Ara, voler passejar un gos per allà sí prohibeix del tot a la resta d’animals, i aquests no tenen altre lloc on anar, o si ho fan deixen darrere uns ous o polls que moren.

Sincerament, les cacotes dels gossos no són el problema.

Altre cosa... portar un gos lligat... si la gent ho fes sempre i el comportament de tothom fos admirable, doncs cap problema però... no hi ha manera... dones la mà i agafen el braç, abusen dels seus drets trepitjant els dels demés. Fins hi tot hi ha qui el porta lligat i quan arriba a la desembocadura (on més mal fan) el deslliga perquè corri i empaiti a qualsevol bitxo vivent. Si tu dones altre possibilitat que funcioni que no sigui la de prohibir l’accés amb gossos “només” aquí, doncs endavant, però ara no pots dir que no sabies per què es fa i... si no ho entens...

Personalment, considero que era necessari i em trec el barret.

Xavi

Anònim ha dit...

Hola,
Jo penso que si un gos te l'entrada prohibida, perque no tambe als nudistes i maricons (perdo gays) per la banda de Blanes???????? que malmeten el territori i la biodiversitat de la fauna i flora.
Haurien, tant a Malgrat com a Blanes, crear una Zona de Proteccio respecte a l'espai fluvial protegit. Per exemple, tirar els campings limitrofs.
Pero clar com que els campings i els turistes o no, nudistes i gays, cotitzen (creen calers, money money) per als Ajuntaments doncs vinga donar publicitat. Que la llevantada de Blanes es va gastar molts calers tontament per a despres una altra llevantada ... i els politics necessiten que arribi calers d'on sigui pel seus lujos

Javier Romera ha dit...

NO... T’equivoques de bloc, aquí no s’accepten aquesta mena de comentaris, no per censura, faltaria més, sinó per qualitat i respecte... m’explico...

Aquest comentari el deixo com a exemple del que a partir d’ara eliminaré com a administrador d’aquest espai web per no tenir ni la qualitat ni el respecte mínim cap a les altres opinions, només per això, no per compartir o no l’opinió.

Si es vol fer aquesta mena de comentaris, existeixen molts altres espais web on fer-ho, però aquest és NOMÉS per fer comentaris amb respecte (es tingui l’opinió que es tingui, agradi a uns o altres, hi ha cabuda per a tothom, però amb respecte) i NOMÉS si fan referència a l’encapçalament o presentació del bloc. Aquest no és un espai personal o de cap col•lectiu, i tothom pot dir la seva, preguntar, respondre, debatre i opinar... però amb respecte, bones maneres, i de manera justificada i/o aportant punts de vista clares.

Per exemple, la mateixa opinió expressada de manera correcta, amb respecte i amb arguments, serà benvinguda. Però sense arguments, ofensiva i sectària sense cap altre intenció que criticar o fer mal, serà esborrada.

Per la meva part jo em comprometo (i ho he fet sempre) a no censurar cap opinió coincideixi o no amb la meva (insisteixo, aquest no és un bloc personal o de cap col•lectiu, es troba a la disposició de TOTHOM).

Per altre banda s’accepten comentaris anònims, ja que l’important és l’opinió i no qui la té, i no tothom vol ser públic... respectable i lliure... però diu molt poc de qui fa servir aquest anonimat per rebaixar-se tan penosament.

A la resta de lectors, demano que no es tinguin en compte aquesta mena de missatges (el deixo només com a exemple de comentari a esborrar), i si es volen rebatre o compartir opinions (sigui quina sigui), demano el mateix criteri de respecte i qualitat per a tothom i seran gestionats (esborrats o respectats) de la mateixa manera.

Al senyor “anònim”... Segur que ho pots fer millor, et convido a intentar-ho novament, i amb tota sinceritat em comprometo a respectar-ho, faltaria més, ja que només sóc un altre usuari d’aquest espai web, com qualsevol altre de vosaltres, i només em diferencia que amés el mantinc (sense publicitat, totalment altruista, només guanyant (com tothom) de l’opinió i coneixement dels altres, i a disposició de tothom, tu inclòs).

Salutacions,

Xavi