diumenge, 7 de març del 2010

Alerta de temporal 7/3/10...

Alerta al Maresme per neu i vent
Diari Maresme 7/3/10
.

Segons informa el servei de meteorologia del Consell Comarcal, el Maresme es troba en alerta tot aquest dilluns, 8 de març, davant la previsió de neu, vent, pluja i onatge. El mateix servei ha informat que la previsió apunta neu abundant, que durant el matí se situarà a la cota 400 i que a la tarda anirà baixant fins als 100 metres. Aquesta alerta es mantindrà les 24 hores de dilluns.

A més, s’afegeix una altra alerta per forts vents que puntualment poden arribar a superar els 80 km/h. Aquesta alerta és vàlida entre les sis del matí i les dotze de la nit del mateix dilluns. El Consell Comarcal també ha llançat un nova alerta per onatge fort. S’esperen onades que poden arribar a superar els 3 metres en una situació que es perllongarà fins a les 24.00h.

Fonts del Consell Comarcal del Maresme han demanat a la població “molta precaució davant d’aquesta adversa situació meteorològica“.

EL SERVEI METEOROLÒGIC DE CATALUNYA ACTIVA AVISOS DE NIVELL 2 PER NEU I ONATGE
Servei Meteorològic de Catalunya 7/3/10

La previsió per dilluns indica una nevada a cotes baixes a gran part de Catalunya, així com un fort temporal marítim a la costa.

Ho podeu llegar sencer aquí…

http://www.meteo.cat/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/notainformativa07032010.pdf

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu fred, neu a cotes baixes i temporal marítim
Servei meteorològic de Catalunya 6/3/10

L’arribada d’aire fred donarà lloc a una forta baixada de la temperatura arreu de Catalunya.

Ho podeu llegar sencer aquí…

http://www.meteo.cat/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/notainformativa06032010.pdf


Risc de nevades fins als 200 metres i fort temporal de mar
Diari de Girona 7/3/10

Arriba una onada de fred i les previsions anuncien que les precipitacions s'intesificaran dilluns

GIRONA ACN/DDG
L'arribada d'una onada de fred aquesta passada nit procedent del centre d'Europa portarà neu sobretot a partir d'aquest diumenge vespre-nit en cotes baixes de les comarques de Girona, amb unes precipitacions que podrien arribar fins a costes de fins a 200 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de la formació d'una depressió Mediterrània que s'aprofundirà entre Catalunya i les Illes Balears amb una forta baixada de temperatures a tot el país.
L'episodi de neu començarà pel terç sud de Catalunya a la tarda així com pel Pirineu i Prepirineu, situant-se la cota de neu al voltant dels 600 metres i baixant a la nit fins als 200 metres i arribant fins a les comarques de Girona. Les previsions, segons apunta el Servei Meteorològic de Catalunya, és que s'acumulin més de dos centímetres de neu per sobre dels 400 metres del nivell del mar.


Més neu, el dilluns
Tot i això, el dia que el Servei Meteorològic espera que la neu ataqui més a les comarques gironines és el dilluns, quan es restrigiran les precipitacions a la meitat est del país, afectant sobretot el Pirineu i prepirineu gironí. Davant d'aquesta previsió s'ha situat el grau d'alerta taronja a la província de Girona. La cota a l'interior es mantindrà com diumenge, cap als 200 metres i localment per sota, i podria fins i tot tocar en alguns punts de la costa. El dimarts ja s'espera que les precipitacions vagin despareguent.
A aquesta entrada d'aire fred i neu a cotes baixes també se li ha de sumar el temporal marítim que afectarà sobretot l'estat de la mar entre dilluns i dimarts, especialment a la zona de la Costa Brava, on s'esperen onades de més de 2,5 metres d'alçada.
A banda d'aquest temporal marítim, el vent de component est bufarà fort al litoral i prelitoral gironí, amb ratxes que s'espera que superin els 80 quilòmetres per hora.

El mal estat del mar fa aturar la recerca del pescador de Blanes desaparegut
Diari de Girona 7/3/10

Avui es valorarà si es continua buscant l'home o s'opta per la via judicial
Segueix la cerca del jove de Canet de Mar pel Maresme
.


Companys i familiars del desaparegut esperant rebre notícies dels equips de rescat a la Cala Bona.
carles colomer

BLANES E.B./ACN
Un operatiu format per efectius de diferents cossos policials i d'emergències va reiniciar ahir al matí la recerca del veí de Blanes, de 44 anys i de nacionalitat marroquina, que va desparèixer dijous mentre pescava a la Cala Bona de la població -coneguda també com a Cala Sant Francesc-, però van haver des susprendre-la a dos quarts d'una del migdia a causa del mal estat de la mar.
Aquest dispositiu, format per dos helicòpters i un equip de submarinistes, va intentar localitzar el desparegut entre la Cala Sant Francesc i la punta de Sa Palomera però, segons els Bombers de la Generalitat, no es va trobar cap indici sobre el veí de Blanes. Avui, els equips de rescat valoraran l'estat de la mar i decidiran si reprenen o no la recerca del desaparegut, segons fonts dels Bombers. I en canvi, fonts policials, apunten que avui es podria decidir si es deixa de buscar l'home i s'opta per la via de la investigació judicial en no haver-se trobat cap indici amb el rastreig.
Durant tot el matí i fins al migdia d'ahir, companys i familiars del desaparegut es trobaven a Cala Sant Francesc per veure si apareixia el seu company mentre l'operatiu de rescat tornava a fer una la recerca marina i aèria, que va iniciar-se al Port de Blanes i que va pentinar tot el tram de costa.
El veí de Blanes acostumava a anar a pescar cada tarda a la Cala Sant Francesc de Blanes, però dijous al vespre, aquest no va tornar a casa. L'endemà al matí, la seva dona en veure que el seu marit no havia aparegut, va denunciar-ne la desparició a la policia local de Blanes, que més tard ho traslladava als Mossos d'Esquadra. A la tarda de divendres, es va iniciar una recerca per mar i aire i es va localitzar al nord de Cala Bona la canya de pescar de l'home i també efectes personals, com ara les sabates i una caixa d'eines del pescador blanenc.

Cerca del jove de Canet
D'altra banda, els equips de rescat també estant buscant aquesta setmana un jove ciclista que va desaparèixer el 28 de febrer i que dilluns, la policia de Blanes va localitzar-ne la seva bicicleta surant a la platja de S'Abanell.
La recerca d'aquest noi s'ha fet per mar i aire durant dos dies, però pel temporal de mar es va interrompre i va obrir-se la investigació policial per esclarir la desparació del veí de Canet de Mar, que ara es centra en l'àrea del Maresme. El noi, de 26 anys, va dir a la seva família, el dia abans de desaparèixer, que anava en direcció a Pineda després d'haver dormit la nit anterior a Tossa i estat a Blanes.