dijous, 25 de març del 2010

Algunes notícies més per llegir 24 i 25/3/10...

Plantada d'arbres a La Tordera
Malgrat Confidencial 25/3/10
.
.
Continuen les activitats relacionades amb la preservació de la desembocadura del riu La Tordera. Aquest diumenge dia 28 de març, es farà una plantada popular d'arbres i arbustos de ribera. Començarà a les 10 del matí. També continuaran els treballs per retirar les plantes invasores que es van iniciar el passat cap de setmana. Durant l'activitat, que va aplegar a una vintena de voluntaris, es van instal·lar caixes-niu al bosc de ribera i al camí que hi ha per a accedir a la platja.



Blanes tindrà arreglat per SetmanaSanta el passeig de s'Abanell
Diari de Girona 25/3/10

L'últim temporal marítim de l'octubre va fer actuar la Generalitat de forma contundent per reforçar l'avinguda
.
Una imatge de la zona on s'estan acabant les obres del passeig a l'alçada dels càmpings. carles colomer

BLANES E.BATLLE
La vila de Blanes i el seu turisme no han de patir pel passeig marítim de s'Abanell a l'alçada dels càmpings, segons afirma el regidor de Medi Ambient Celestino Lillo (PP), perquè la Generalitat tindrà enllestides les obres de reforma d'aquesta avinguda a la part que és de seva titularitat perquè s'hi pugui passejar per Setmana Santa.
En concret, es tracta de la remodelació d'un tram de 322 metres del passeig, part del qual va quedar molt malmés per l'últim temporal marítim de la tardor de 2009. Un fet que va comportar que finalment el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (Ptop) decidís actuar en tot el seu tram i reforçar la seva estructura.
I és que segons Lillo "potser només van caure 33 metres de passeig pel temporal del 21 d'octubre, però van veure que calia fer-ho tot de nou perquè fins ara el paviment només s'assentava sobre la sorra", un fet que provocava que la plataforma no fos resistent.
En aquests moments, el que queda per acabar, segons relata Lillo, és "col·locar els serveis, com ara el rec o una futura connexió per si s'aporta sorra, entre altres", una feina que hauria de durar, ressalta, uns dos o tres dies. L'edil de Medi Ambient, conscient de la proximitat de la primera època realment turística, assegura que mai ha dubtat que estarien els treballs i afegeix, que tant ell com l'acalde de Blanes, Josep Trias (CiU), han estat a sobre de la Generalitat i els seus tècnics perquè així fos.
El tram de passeig que haurà fet la Generalitat consisteix en la construcció d'una escullera, colgada per la sorra i un mur de formigó armat, que hauran refoçat el passeig. Aquests treballs es van adjudicar per tràmit d'urgència per un import de 530.833 euros.
El passeig de s'Abanell està pendent d'una reforma integral, és a dir, de tota l'avinguda que va des de Sa Palomera fins a la zona dels càmpings, a tocar la punta de la Tordera. Una reivindicació i necessitat que s'ha fet palesa els darrers anys, ja que la platja de s'Abanell ha desaparegut en diferents ocasions per les fortes llevantades, així com el propi passeig. Tant l'Estat com la Generalitat s'han de posar d'acord amb el model de passeig i tot indica que les obres d'aquesta nova avingdua emblemàtica es podrien iniciar passat aquest estiu.


Es creen tres nous refugis de pesca a la Tordera, a Arbúcies i a Sant Celoni
L’Actualitat del Baix Montseny 24/3/10

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha creat tres nous refugis de pesca a la conca de la Tordera dins les noves delimitacions sobre vedes, períodes hàbils de pesca i aigües on es pot pescar aquesta temporada, que va començar dissabte, 13 de març. Els nous refugis de pesca a la Tordera són a la riera de les Truites, a Arbúcies, al Passallís d'en Vidal i l'altre a la Font dels Quatre Ratxos. El tercer nou refugi és a la llacuna de les Llobateres, a Sant Celoni. El govern també ha establert una zona lliure de pesca sense mort als Quatre Ratxos d'Arbúcies.



Tallen el trànsit de vehicles al passeig d'Hortsavinyà per l'obra de l'EDAR
El Punt 25/3/10

El passeig d'Hortsavinyà es tallarà al trànsit des d'avui a conseqüència de l'avenç de les obres de construcció de la depuradora de l'Alt Maresme a l'antiga pedrera de Montpalau. Els treballs de canalització dels tubs des de la riera fins a l'estació d'aigües residuals es faran per sota del passeig, fet que obliga a tallar-lo a la circulació, però els vehicles podran continuar passant per un vial paral·lel habilitat als camps agrícoles de la banda dreta. Els veïns que vulguin anar a Sant Pere de Riu o a l'accés a l'autopista hauran de girar pel carrer Tordera i continuar pel carril lateral habilitat mentre durin les obres. Els canvis en la circulació, degudament senyalitzats, s'allargaran un mes.



Preocupació a Palafolls perquè no s'acabin al juny les obres de l'autopista
El Punt 24/3/10

L'alcalde de Palafolls, Valentí Agustí (PSC), va manifestar ahir la seva preocupació perquè les obres de perllongament de l'autopista entre el municipi i Tordera no s'enllesteixin al juny, tal com havia avançat la Generalitat. Segons Agustí, l'adjudicatària dels treballs, Dragados, li va confirmar fa dies que les conseqüències del temporal de neu i vent a les comarques gironines havien obligat Fecsa-Endesa a actuar de manera urgent a les línies elèctriques d'aquella zona. «Aquesta situació excepcional comporta l'aturada temporal del trasllat de la xarxa de la carretera entre Blanes i Lloret, una obra bàsica per acabar el nou tram d'autopista», assenyala l'alcalde. En aquest sentit, la constructora li va comentar que els terminis previstos per acabar l'obra no es complirien. Segons Agustí, la situació és prou greu: «Tal com estan ara els accessos de l'autopista a la carretera N-II, i amb l'arribada de l'estiu i l'increment del nombre de vehicles que circulen per aquesta via, els episodis d'embussos es poden multiplicar.»

En qualsevol cas, durant la visita, divendres passat, del secretari de Mobilitat, Manel Nadal, a Malgrat, aquest va insistir a dir que no hi havia de moment modificacions respecte als terminis previstos i que, tot i entendre l'excepcionalitat de la feina que havia d'afrontar Fecsa-Endesa, no era una excusa per endarrerir el nou tram de la C-32.